У Львові загорілася церква московського патріархату. Відео

10597 0
Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

У Львові виникла пожежа у будівлі храму рівноапостольного князя Володимира УПЦ МП, що на просп. Червоної Калини,89. Ввечері 19 червня о 22:45 год рятувальники отримали повідомлення про загорання та прибули на місце події. О 23:19 год пожежу вдалося локалізувати. Про це повідомили у пресслужбі ДСНС у Львівській області.

Задіяно 4 пожежні автомобілі та 20 рятувальників. Горіння виникло під шаром покрівельного матеріалу, але сама покрівля не прогоріла. 

Читайте також: На Львівщині зареєстровано 45 громад московського патріархату. Де найбільше

Надзвичайники проводять роботи з розбору даху і проливки конструкцій. Причини загоряння будуть з'ясовувати правоохоронці.  

Додамо, що нещодавно невідомі вчинили акт вандалізму над храмом святого рівноапостольного князя Володимира УПЦ Московського патріархату, що на проспекті Червоної Калини, 89. Зокрема, 8 травня парафіяни Свято-Володимирського храму не змогли потрапити всередину храму для звершення богослужіння, оскільки вхідні двері були залиті монтажною піною.  

Нагадаємо, Митрополит Львівський і Галицький УПЦ (МП) Філарет опублікував на своїй сторінці у Фейсбуку відкрите звернення до голови Львівської військової адміністрації Максима Козицького, керівників поліції та СБУ Львівщини, в якому йдеться, що в деяких районах області порушують права віруючих, священнослужителів та релігійних громад Львівської єпархії УПЦ. Очільник Львівщини ж закликав правоохоронні органи перевірити такі факти та зазначив, що українці мають повне право ставити питання щодо існування в Україні релігійних парафій, керівний центр яких є на території країни-агресора.

27 травня Соборо УПЦ МП оголосив про свою незалежність від російської церкви та висловив незгоду з позицією патріарха Кирила щодо війни в Україні. Відтак, УПЦ вже де-юре позбавилася додатку МП. Проте новий (змінений) Статут поки що не був опублікований. Чимало експертів-релігієзнавців неоднозначно поставилися до події. Дехто називає це своєрідною грою, щоб уникнути відповідальності. Tvoemisto.tv розпитало митрополита Львівського і Галицького Філарета (Кучерова) про те, чи вдалося їм розірвати стосунки з москвою та Кірілом і що зараз відбувається хз їхніми парафіям на Львівщині. 

На Львівщині вже заборонили діяльність УПЦ МП в Городку, Стрию, Бориславі,Червонограді та Раві-Руській. Деякі громади самостійно перейшли до помісної Православної Церкви. Детальніше про те, як працює і на що впливає Російська Православна Церква в Україні, зокрема у Львові, Tvoemisto.tv аналізувало раніше, детальніше тут.

Фото ДСНС у Львівській області

Відео зі сторінки Ігоря Зінкевича


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!