У Львові почали будівництво індустріального парку на Сигнівці

3118 0
Будівництво розпочалось відразу після того, як компанія отримала дозвіл на початок робіт у вересні 2021 року і відбуватиметься у декілька черг.
фото романа балука/пресслужба лмр

фото романа балука/пресслужба лмр

Компанія «Спарроу Кепітал» представила свій інвестиційний проєкт з будівництва індустріального парку у мікрорайоні Сигнівка. Сьогодні у Львові відбулось урочисте підписання Акту заснування та закладання наріжного каменю під будівництво нового виробничо-складського комплексу та індустріального парку загалом.

Ініціатором створення індустріального парку є компанія Спарроу Кепітал, що входить до групи компаній Sparrow, які працюють у девелоперських проєктах, інвестування, управління майном та реалізувала різноманітні проекти в галузі будівництва нерухомості загальною площею більше 240 тис. квадратних метрів. Мета створення індустріального парку «Спарроу Парк Львів» – забезпечити економічний розвиток та підвищити конкурентоспроможності Львова, Львівського регіону та України в цілому, активізувати бізнес-активності, підвищити рівень зайнятості населення, розвивати сучасну виробничу та логістичну інфраструктури.

Читайте також: У Львові затвердили програму розвитку промислових зон Сигнівки та Рясного-2

«Інвестиційна компанія Спарроу Кепітал відкриває індустріальний парк, сьогодні ми закладаємо наріжний камінь у цьому парку. Впевнений, що цей проєкт, який має на меті створити тут 100 тис. кв. м промислових площ, буде мати гарний ефект і для зайнятості в регіоні, і щодо інвестицій та інвесторів, які сюди залучені… Ми зробимо все, щоб перша черга цього парку була зведена у 2022 році, інвестор також прийде у 2022 році», – цитує директора Спарроу Кепітал Максима Чухена пресслужба ЛМР.

Додамо, що будівництво розпочалось відразу після того, як отримали дозвіл на початок робіт у вересні 2021 року і відбуватиметься у декілька черг. Загальна площа території комплексу становитиме 18,8242 га (з площею відводу колії).

«Коли готували концепцію індустріального парку, довелось ознайомитись і взяти до уваги концепцію розвитку промзони «Сигнівка» загалом. Там є повна відповідність тій меті та завданням, які ставимо ми, як ініціатори, і тим завданням та меті, які ставить місто… Ми вже бачимо зацікавленість від потенційних клієнтів та замовників, отримали запит від більш ніж 10 іноземних локальних компаній і віримо в успіх проєкту», – додає Тарас Ястремський, комерційний директор Спарроу Індастріз.

Читайте також: У Львові затвердили межі індустріального парку «Сигнівка»

Надалі планують в середньостроковій перспективі (2-3 роки) завершити проєктування та будівництво другої та третьої черги будівництва на території індустріального парку – виробничо-складські комплекси площею 37.680 кв. м, а в довгостроковій перспективі (5-8 років) – повний розвиток індустріального парку – виробничо-складські комплекси площею 63.580 м2 та інженерно-технічної інфраструктури.

Індустріальний парк «Спарроу Парк Львів» представлятиме групу промислових підприємств різних галузевих напрямків, для яких відбудеватиметься інженерна підготовка території, проєктування та будівництво інженерної інфраструктури та інших об'єктів обслуговування, управління і фінансування будівництва. Він здатен залучити у вигляді інвестицій до 4 млн дол. США та створити до 60 робочих місць на 1 га території. Так очікувана загальна сума інвестицій у повний розвиток та функціонування індустріального парку становитиме близько 1.898 млн грн, загальна кількість створених робочих місць – 1000.

Нагадаємо, 2020 року міська рада вперше продала з аукціону відразу чотири земельні ділянки, розташовані в одній з найбільших промислових зон Львова – на Сигнівці. Концепцію розвитку індустріальної зони «Сигнівка» загальною площею понад 52 га ухвалили ще у 2017 році.

Минулого року у промисловій зоні зменшили площу під індустріальний парк із 33,8 до 15 гектарів землі. Вирішили, що 18,8 га ділянки на вулиці Північній виставлять на аукціон, щоби залучити підприємців під виробничу діяльність. У грудні цього року компанія Dragon Capital придбала проєкт індустріального парку «Рясне-2», що розташований на земельній ділянці площею 23,5 га у Львові, у компанії CTP, одного з найбільших промислових девелоперів Європи.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!