У Львові закликали світову спортивну спільноту не допускати росіян на Олімпійські ігри

832 0
Під час перфомансу показали українських спортсменів, які віддали життя за Батьківщину, та тих, хто продовжує боротьбу за рідну землю, а не за олімпійські медалі.
фото івана станіславського/твоє місто

фото івана станіславського/твоє місто

Львів закликав спортивну спільноту всього світу не допускати російських та білоруських спортсменів на Олімпійські ігри 2024 у Парижі. Зокрема, в одному із спортивних залів міста до роковин великої війни відбувся захід «Вбивцям не місце на Олімпійських іграх». Під час перфомансу показали українських спортсменів, які віддали життя за Батьківщину, та тих, хто продовжує боротьбу за рідну землю, а не за олімпійські медалі.

«24 лютого росія порушила олімпійське перемир’я і не заперечує ракетних ударів по життєво важливих об’єктах української інфраструктури. Жоден спортивний клуб, федерація чи спортсмен не засудили дії російського режиму. Олімпійські цінності – мир та єдність, російські – убивство та війни. Львів закликає відсторонити росія від Олімпійських ігор, виключити тероризм з олімпійського руху», – кажуть організатори заходу.

Читайте також: Парабіатлоніст із Львівщини виборов срібло на етапі Кубка світу

Додамо, що за рік повномасштабного вторгнення загинуло понад 220 українських спортсменів та тренерів. Серед них – 8 львівських. Також за цей час повність або частково знищили 320 спортивних об’єктів, розмір втрат яких перевищує 250 млн доларів.  Багато українських спортсменів були змушені призупинити свою кар’єру через війну та стати військовослужбовцями, щоби захищати свою країну від агресора. На сьогодні лише зі Львівщини в лавах ЗСУ кордони України боронять майже 400 спортсменів.

Додамо, що виставка буде доступною для відвідувачів з 11:00 до 16:00. У разі повітряної тривоги відвідувачів попросять пройти в укриття.
 
Ольга Коваль
 
Фото Івана Станіславського/Твоє місто
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!