У Львові закликають плести маскувальні сітки і приносити допомогу для військових

4643 0
Tvoemisto.tv дізналося у львівських волонтерів, у чому нині є найбільша потреба.
Фото: Іван Станіславський/Твоє Місто

Фото: Іван Станіславський/Твоє Місто

Після повномасштабного вторгнення росії в Україну вже майже чотири місяці у Львові волонтери плетуть маскувальні сітки, збирають гуманітарну допомогу, спорядження та техніку для військових. Щоразу потреба у маскувальних сітках зростає, натомість у рази поменшало охочих їх плести.

Tvoemisto.tv з'ясувало потреби низки гуманітарних штабів у Львові, які підтримують військових та цивільних. 

Культурний центр міжнародної організації волонтерства

У Львові на вул. Дорошенка, 7 діє культурний Центр міжнародної організації волонтерства, який закликає небайдужих долучитися до плетіння маскувальних сіток. Штаб працює щодня з 15.00 по 20.00, на вихідних з 15.00 по 19.00. Контактний телефон: 098 448 98 00.

Гуманітарний штаб допомоги ЛПМ 

У гуманітарному штабі допомоги населенню та військовим, що діє у Львівському палаці мистецтв (вул. Коперника, 17), потрібні: олія, крупи, борошно, сухі пайки, дитяче харчування, згущене молоко, горіхи та сухофрукти, морква та буряк, рибні та м'ясні консерви, шоколадні батончики. Серед потреб також: побутова хімія, шампунь, мило, (станки, креми, гелі для бриття), дитячі та дорослі підгузники, туалетний папір та паперові рушники, одноразовий посуд, сигарети, побутова техніка, павербайки, батарейки, дитячі коляски, генератори, великі рюкзаки, телефони, рації.

Читайте також: Як і хто координує ввезення та розподіл гуманітарної допомоги на Львівщині

Для військових на фронт збирають: нижню білизну, шкарпетки, взуття, рукавиці тактичні та будівельні, балаклави, наколінники військові, каски, бронежилети, дощовики.

Є потреба у медикаментах: джгути, мішки амбу, декомпресійна голка, йодомарин, нитки шовні з голками, спазмалгон, перекис водню, но-шпа, анальгін, цитрамон, мезим, валокордин, корвалол, вугілля активоване, ніфуроксазид, антибіотики широкої дії, таблетки від знезараження води, рукавички медичні, шприци тощо.

Із питаннями та уточненнями звертайтесь за телефоном: 098 941 62 36.

Львівська волонтерська кухня

Львівській волонтерській кухні потрібні: овочі (буряк, морква, цибуля, капуста, помідори, болгарський перець), крупи (рис, гречка, вівсянка звичайна і швидкого приготування, пшенична), цукор, сухофрукти, горіхи, спеції, одноразовий посуд. Волонтерська кухня також збирає півлітрові банки для консервування. Приносити усе можна на вул. Просвіти, 4а. Також шукають людей, які будуть допомагати готувати їжу.

Контактні номери телефонів: 096 096 60 26, 098 630 69 70.

Читайте також: Львів'ян кличуть допомагати плести маскувальні сітки для військових

Будинок воїна

У «Будинку воїна», що на вул. Короленка, 1а, працює Координаційна рада волонтерів та військових. Серед необхідного: консерви в металевій тарі (м’ясні, рибні, овочеві, паштети, готові страви тощо), їжа довготривалого зберігання, енергетичні батончики, сухофрукти, горішки, згущене молоко, їжа швидкого приготування, сублімована їжа, макаронні вироби, крупи, борошно, олія, сухе молоко, печиво, галети, солодощі. На передову військовим також потрібні: засоби від комах, протигрибкові препарати, спідню білизну, кепки, футболки темних кольорів, шкарпетки, літнє взуття (41-45рр), сигарети. 

Також є необхідність в медикаментах: аптечка військова, бандажі ізраїльські 4*, 6*, 12*, бинти для тампонади (з гемостатиком), губки кровоспинні, знеболюючі (налбуфін, кетанов, тощо), сорбенти (активоване вугілля, атоксил, біле вугілля, ентеросгель, сорбекс, біонорм детокс), атролін, антибіотики широкого спектру дії, ампулитаблетки тощо. Контакти «Будинку воїна»: 098 519 89 20.

Нагадаємо, у Львові збирають допомогу для військових механізованої бригади «Холодний Яр». Як допомогти, читайте за посиланням

Антоніна Костик


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!