У Львові закрили ресторан «Шекспір», який функціонував близько 17 років

20520 0
Це один з найстаріших закладів, які працюють у Львові зараз.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У Львові заявили про закриття ресторану «Шекспір», що на вул. Любінській, 144. Він працював у місті близько 17 років і був одним із найстаріших. Про це повідомив депутат ЛМР Петро Адамик на своїй сторінці у Фейсбуку.

Читайте також: «Ресторанів з локальною кухнею буде все менше». Чому у Львові закрилася відома ««Ґвара»

«Це була історія тривалістю 17 років. Ми закриваємо ресторан «Шекспір». Мільйони гостей, освідчення в коханні, сльози радості від привітань, смачні зустрічі. Ми тішимося, що так багато радощів пережили разом з львів’янами та гостями міста. Та реальність сьогодні змушує до кроків змін», – зазначив Петро Адамик.

Додамо, що ресторан «Шекспір» розташований в дворівневому будинку неподалік Львівського аеропорту. В інтер'єрі закладу панує класичний англійський стиль  оздоблення натуральним деревом темних порід, шкіряні меблі, картини в масивних рамах, зал з каміном.

За даними YouControl керівником ТзОВ «Британський дім», що зареєстровано за адресою на вулиці Любінській, 144, є Христина Химчак, а засновниками – колишній депутат Львівської міської ради і засновник компанії «Дорожні Технології» Петро Соболь та депутат ЛМР Петро Адамик. 

Читайте також: «Голка в сіно». Як львівський коктейль-бар садить дерева в місті і переборює карантин

Нагадаємо, що напередодні про своє закриття заявили засновники ресторану «Ґвара», що на вул. Братів Рогатинців, 32. Його відкрили як заклад львівської кухні для містян та гостей, і як туристичну локацію, бо у нижній залі ресторації можна було побачити середньовічний оборонний мур. Аби зберегти унікальність та особливість місця, сюди запросили львівського архітектора Влодка Костирка.

Колись тут були повні зали відвідувачів, пахнуло історією, яку навіював старовинний оборонний мур, а скуштувати можна було страви за рецептами справжньої галицької ґаздині. Однак пандемія боляче вдарила по ресторану. Чому так сталося, і чи можна було б врятувати унікальний заклад від закриття, Tvoemisto.tv дізнавалося у Костянтина Форкера, засновника ресторації «Ґвара».

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!