У Львові закуплять десять автомобілів «швидкої» за майже 20 млн грн. Скільки ще потрібно

2286 0
Автомобілі оснащені ношами для транспортування пацієнта, одним кисневим балоном на 2 тис. літрів та портативним балоном на 400 літрів та іншим інвентарем для першої допомоги.
фото: www.lvivpost.net

фото: www.lvivpost.net

Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф 3 вересня замовив десять автомобілів швидкої медичної допомоги на 19,6 млн грн. Про це пишуть Наші Гроші. Львів.

Читайте також: Як працює «швидка допомога» у Львові в період карантину

Медики отримають десять спеціалізованих автомобілів типу В на базі Citroen Jumper. Один такий автомобіль коштує 1,96 млн грн.

Автомобілі укомплектовані ношами для транспортування пацієнта, одним кисневим балоном на 2 тис. літрів та портативним балоном на 400 літрів. Для підтримки дихання також будують дихальні мішки, ларингоскопи для обстеження гортані та аспіратори.

До комплектації «швидкої» також входить обладнання для діагностики: апарат для вимірювання кров’яного тиску, портативний монітор пацієнта, глюкометр для вимірювання рівня глюкози в крові тощо. А також обладнання для першої медичної допомоги − дефібрилятор у випадку порушення серцевої діяльності, небулайзер для інгаляційної терапії, електрокардіограф, шприцевий насос тощо.

Транспорт купуватимуть ТОВ «Автоспецпром» упродовж трьох місяців після попередньої 50% оплати. «Швидкі» закупляли за спрощеною процедурою через пандемію Covid-19, що передбачено відповідною постановою Кабміну.

Як розповів Тvoemisto.tv в.о. керівника центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Васько, загалом в області сьогодні на виклики виїжджають 115 автомобілів швидкої медичної допомоги. При цьому близько 65% всього автопарку потребують оновлення.

«Близько 65% автопарку на колесах вже не відповідає жодній критиці, цим автомобілям вже більше 5-ти років, це «газелі», які вичерпали свій ресурс. Ми замінюємо зараз ті «швидкі», як раз на тиждень виходять на ремонт через те, що вони фактично непридатні до використання», – наголосив Андрій Васько.

Він каже, що ці ремонти не є дороговартісними, але вони постійні і виснажливі. «Питання в якості роботи автомобіля, скільки він перебуває на ремонті і скільки в роботі, і як водієві таким автомобілем керувати. Газелі – дуже незручні у користуванні. Їх треба замінювати», – каже Андрій Васько.

У службі також є дефіцит водіїв. На сьогодні бракує близько 50-ти водіїв, більшість на території Львова.

«Найбільше водіїв нам бракує саме на території Львова через низькі зарплати. Якщо для району зарплата 8-10 тисяч прийнятна, то для центру Львова ні, бо водій може отримати більше на таксі чи далекобійних перевезеннях», – сказав Андрій Васько.

Також у службі планують розширити «ковідні» спецбригади із 14-х до 24-х.

До кінця року в обласному центрі очікують ще на 22-25 нових автомобілів «швидких», які обіцяли закупити у МОЗ.

«На сьогодні закупівлі ще не оголошені. Станом на вчора ще не прийняли Постанови про закупівлю та розподіл автомобілів. Ми очікуємо, що до кінця цього року отримаємо ще 22-25 автомобілів», – сказав Андрій Васько.

Читайте також: Екстрена медична допомога у Львові: коли «швидка» не мусить поспішати 

Нагадаємо, Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф також залучений до боротьби з коронавірусною інфекцією. Тут працюють спеціальні бригади, які виїжджають на виклики людей з підозрою на коронавірус. Працівники бригад оснащені захисними костюмами.

Компанія «Автоспецпром» зареєстрована 2012 року в Київській області. Половина фірми належить дочірньому підприємству «Регіон 2002», ще по 25% володіють Еміль Фісталь та Артем Фісталь. Компанія належить до групи братів Володимира та Германа Фісталів, основним напрямком якої є виробництво та продаж медичних товарів (ТМ Medicare) і медичного обладнання.

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!