Залізничника у Львові затримали на хабарі

1467 0
Посадовець вимагав гроші за прискорене розвантаження вагонів.
Фото: Національна поліція України

Фото: Національна поліція України

Оперативники Управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції викрили посадовця Львівської філії ПАТ «Укрзалізниця», який налагодив системне одержання хабарів, а взамін обіцяв  сприяти у безперешкодній та прискореній процедурі завантаження–розвантаження вагонів із вантажем.

Як повідомляє прес-служба Національної поліції України, працівники обласного управління захисту економіки та слідчого управління поліції затримали фігуранта під час отримання 10,5 тис. грн хабара. Слідчі обласної поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Читайте також: У Львові зловили на хабарі співробітників Укрзалізниці. Фото, відео

Правоохоронцями встановлено та задокументовано ще два факти одержання зазначеним посадовцем неправомірної вигоди – 10 тисяч гривень «додаткового заробітку» він отримав за вирішення аналогічних питань.

Керівника підрозділу регіональної філії ПАТ «Укрзалізниця» затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!