Політична реклама

У Львові замість масла продають спред

1298 0
Антимонопольний комітет України оштрафував ПрАТ «Галичина» (м. Радехів, Львівська обл.) на 50 тис. грн за поширення неповної інформації про спреди «Дві корівки» та «Буський», що вводила споживачів в оману, повідомила прес-служба АМКУ.

Минулого року Комітет зобов’язав 12 виробників спредів, у тому числі згадане підприємство, зазначати на лицьовій поверхні упаковки вид товару – «спред». За відсутності такої інформації споживачі легко могли сплутати продукцію з маслом.

У грудні 2010 року ПрАТ «Галичина» повідомило Комітет, що розпочало реалізацію та фасування спредів з нанесенням назви спреду на лицьовій стороні упаковки.

Проте у квітні – травні 2011 року в торговельній мережі були виявлені спреди «Дві корівки» та «Буський» виробництва ПрАТ «Галичина», на лицьовій стороні обгортки, яких як і раніше, не було вказано виду продукції.

На сьогодні ПрАТ «Галичина» припинило порушення, надавши до Комітету оригінали нових етикеток. Зокрема, на лицьовій поверхні міститься інформація: «спред солодковершковий пастеризований 72,5 %». Товариство зобов’язалося сплатити штраф до державного бюджету.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!