У Львові заморозили проєкт з облаштування турбокільця на Луганській – Козельницькій

3946 0
Турбокільце є набагато безпечнішим, ніж традиційні «радянські» кільця.
Фото: Дзеркало

Фото: Дзеркало

Проєкт з облаштування турбокільця на перехресті вулиць Луганської – Козельницької у Львові заморозили через відсутність фінансування. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив речник «Львівавтодору» Олексій Хміль.

Потреба облаштувати тут турбо-кільце виникла через будівництво ІТ-парку на вулиці Чмоли. Тоді виділили лише 100 тисяч грн із орієнтовно мільйона гривень.

Читайте також: Яким буде нове міні-кільце на Івана Франка – Панаса Мирного у Львові

«На проєкт раніше виділили 100 тисяч гривень і так на цій стадії все залишилося. До завершальної стадії ще далеко. Коли будуть кошти, то роботи з проєктування продовжать», – пояснює він.

Як розповідав у коментарі Tvoemisto.tv директор «Інституту просторового розвитку» Олег Шмід, турбокільце є набагато безпечнішим, ніж традиційні «радянські» кільця. У Львові таких ще немає. Воно не обов’язково має посередині коло правильної форми – можуть бути інші фігури, овали чи надсічене коло.

Нагадаємо, що вартість проєктування турбокільця на Луганській – Козельницькій становить близько мільйона гривень, хоча вона уточнюється у процесі. Минулого року з бюджету виділили лише 100 тисяч.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!