У Львові запалили свічки пам'яті про жертв Голодоморів

1362 0
27 листопада в Україні вшановують пам’ять жертв Голодоморів.
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

Сьогодні у Львові на площі біля пам’ятника Т. Шевченку відбулася панахида за жертвами голодоморів 1921-1922, 1932-1933, 1946-1947 років в Україні, а опісля львів'яни долучилися до всеукраїнської акції «Запали свічку».

Читайте також: 5 важливих фактів про Голодомор в Україні 

Голодомор – це геноцид української нації. Він був скоєний керівництвом Радянського Союзу, щоб упокорити українців, остаточно ліквідувати український спротив режиму та спроби побудови самостійної, незалежної від Москви Української Держави. Під час вчинення особливо тяжкого злочину геноциду в 1932-1933 рр. комуністичний тоталітарний режим знищив 10 млн 500 тис. українців.

Нагадаємо, що Tvoеmisto.tv поспілкувалося з 95-річною Любов Коваль, яка дитиною пережила Голодомор на Кіровоградщині та пам’ятає всі жахіття голоду. Тоді з 13-ти дітей, які були в їхній сім’ї, вижило лише 9-ть. Решта померли від голоду. Врятуватися вдалося завдяки прогнилій картоплі, яку знаходили по полях, траві та кульбабам, які росли на долині та молоку, яке інколи похапцем вдавалося попити прямо з-під корови. Спогади читайте в матеріалі.

Також Tvoеmisto.tv підготувало 5 фактів про голод 1932-33 років Україні, про які варто знати.
Фото Анни Чистякової

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!