У Львові запрацюють 32 камери розпізнавання облич

4155 0
Цьогоріч на систему відеонагляду виділили 19,8 млн гривень.
Фото: lvivpost.net

Фото: lvivpost.net

У Львові запрацюють 32 камери розпізнавання облич. Про це під час брифінгу повідомив керівник відділу оперативно-технічних заходів упраління безпеки міста Павло Пец.

Читайте також: У львівських трамваях і тролейбусах встановлять відеокамери

«Розпізнавання облич ми тестували в місті впродовж двох років, пробували різні системи аналітики від різних виробників. Зараз зупинились на одній і запускаємо 32 камери розпізнавання облич. Вони стануть інструментом для роботи правоохоронних органів, оскільки весь потік людей, які приїжджають та виїжджають зі Львова, будуть контролювати», – каже він.

Перш за все, їх встановлять в центральній частині міста, на головному та приміському вокзалах і за необхідності доставлятимуть на всі автовокзали міста. Близько 50 камер уже встановили на площі Ринок.

Також у Львові планують збільшити кількість оглядових камер для того, щоб охопити всю центральну частину міста та прилеглі до неї райони. Роботизовані камери облаштують на великих площах та в центрі і спеціалізовану камеру PanoVu, яка дозволить за допомогою зшиття зображення декількох об’єднаних камер охопити велику територію. Ця камера має бути на проспекті Свободи.

Окрім цього, 100 камер визначення номерних знаків доставлять для того, щоб охопити всі другорядні заїзди до міста через спальні райони. У межах проєкту хочуть облаштувати острівці безпеки, які забезпечать швидке реагування правоохоронних органів. За словами керівника управління безпеки міста Юрія Діля, 30 таких камер уже передають інформацію для правоохоронців, це близько 200-220 тисяч номерних знаків за добу.

Також відеонагляд має бути і в парках та скверах Львова. Цьогоріч на систему відеонагляду виділили 19,8 млн гривень.

Читайте також: Питання дня. Чи можуть львів’яни отримати відео з камер спостереження у місті

Нагадаємо, що влітку управління безпеки міста ЛМР оголосило міжнародний тендер на модернізацію системи відеоспостереження Львова. Відповідні торги опублікували на сайті публічних закупівель Prozorro. Попередня вартість становила 18 млн гривень. Торік місто придбало 240 камер відеоспостереження, які встановили по всьому Львову.

Додамо, що до 2020 року у Львові мають запрацювати півтори тисячі нових камер відеоспостереження. Відео з цих камер можуть за запитом отримати лише правоохоронці та працівники спецслужб. Загалом для потреб міста необхідно близько п’яти тисяч камер.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!