У Львові запрацює програма співфінансування реставрації балконів. Деталі

2452 0
Йдеться насамперед про балкони, що розташовані в пам’ятках архітектури та в межах історичного ареалу.
Фото: Петро Ткачишин

Фото: Петро Ткачишин

Із наступного року у Львові запрацює програма співфінансування реставрації балконів у історичній частині міста. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Читайте також: Львів реставруватиме балкони, брами й вікна без GIZ. Як це буде

Саму програму мають затвердити рішенням виконавчого комітету впродовж місяця, після чого, приблизно наприкінці вересня, розпочнуть приймати заявки від мешканців. Йдеться насамперед про балкони, що розташовані в пам’ятках архітектури та в межах історичного ареалу.

«Ми мали багато перемовин щодо визначення відсотка оплати вартості від мешканців, та вирішили, що по балконах краще зафіксувати сталу суму. Тож за програмою мешкнці сплачуватимуть 10 тис. грн, а решту вартості оплачуватиме місто. До прикладу, якщо повна вартість реставрації балконів становить 60 тис. грн, то 10 тис. грн оплачує мешканець, а все решту, тобто 50 тис. грн — міська рада», — каже заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

Безпосередньо реставраційні роботи на об’єктах розпочнуть уже наступного року, коли внесуть ці витрати у бюджетну стрічку на 2020 рік.

Читайте також: Нова голова для лева. Як у Львові рятують унікальні балкони. Фото

Нагадаємо, низку історичних балконів у Львові відреставрували упродовж 2009-2017 років за підтримки німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ. Крім цього, у Львові діє програма співфінансування реставрації історичних брам та вікон. 70% вартості відшкодовує місто, а 30 – мешканці.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!