У Львові запрацює співфінансування проєктів, на які львів’яни жертвують кошти. Хто може скористатися

2796 0
Проєкти мають стосуватися розвитку культури, освіти, спорту та інших соціально-культурних галузей.
Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash

Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash

У Львові з міського бюджету дофінансовуватимуть проєкти та ініціативи, на які львів’яни віддають свої кошти. Відповідну програму депутати Львівської міськради ухвалили 4 вересня.

Читайте також: На Громадський бюджет 2021 у Львові заклали 58 млн гривень

Як розповів Тvoemisto.tv Юрій Лукашевський, проєкт підтримуватимуть за умови, що він назбирає 50% коштів на інтернет-платформі.

«Є громадські ініціативи, які збирають кошти на проєкти через інтернет-платформи. Вони публікують свою ідею і люди благодійно жертвують свої гроші, щоб реалізувати програму. Суть в тому, що міськрада співфінансуватиме такі ідеї, які вже отримали підтримку людей», – розповів Юрій Лукашевський.

Перед тим, як запрацює програма, міськрада має заключити угоду про співпрацю з платформами. До них є також низка умов – вона має бути україномовною, проєкт має мати більший контроль та звітність.

Участь у програмі можуть брати громадські орагнізації, міські установи, дотичні до освіти, спорту, культури. «Це буде така кооперація з ГО, міськими установами, приміром, театрами, музеями, юнацькими клубами», – зазначив він.

Читайте також: У Львові затвердили програму співфінансування ремонтів будинків в історичному ареалі

Ццього року місто планує підтримати 1-2 таких проєкти. На це наразі є 100 тисяч гривень, а наступного року депутати можуть закласти бюджет для такого співфінансування.

«Станом на сьогодні в нас є економія коштів понад 100 тисяч грн. Хочемо їх скерувати на програму і реалізувати 1-2 проєкти цього року, а вже наступного року пропонуватимемо закласти кошти під цю програму, щоб можна було співфінансувати», – сказав Юрій Лукашевський.

Нагадаємо, що 15 серпня стартувала подача заяв на ювілейний 5-й Громадський бюджет Львова.

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!