У Львові запрацювала електронна черга для тих, хто шукає роботу

4177 0
Львів’яни мають змогу записатися на прийом до спеціалістів центрів зайнятості дистанційно.
фот: budz.com.ua

фот: budz.com.ua

На сайті Державної служби зайнятості почав діяти новий сервіс – «Електронна черга реєстрації безробітних». Відтепер користувачі сайту можуть дистанційно записатися на прийом до спеціаліста будь-якого центру зайнятості, обравши мету, дату та годину візиту. Таким чином особа може зарезервувати час на прийом до фахівця, з метою працевлаштування або отримання консультації з тимчасової зайнятості, вибору фаху, професійного навчання чи з юридичних питань.

«Це не єдина послуга від служби зайнятості, що надається в режимі он-лайн. Зокрема, на каналі Львівського ОЦЗ у мережі YouTube і на веб-сторінці ЛОЦЗ для працедавців сформований і постійно оновлюється каталог відеорезюме безробітних, у якому вже нараховується майже 470 самопрезентацій. Також діє база відеовакансій, завдяки якій пошуковці роботи мають змогу обрати різні варіанти працевлаштування й детально ознайомитися з напрямами діяльності та специфікою виробництва майже 50 фірм і компаній. Окрім того, з метою оперативного укомплектування вакансій, посадовці центрів зайнятості організовують он-лайн співбесіди для тих, хто шукає місце праці або ж пропонує його», – інформують у Державної служби зайнятості.

Запроваджені новації – це лише частина стратегії модернізації служби зайнятості. У першому кварталі цього року запрацює новий сайт Державної служби зайнятості. Він має стати найбільшим майданчиком для пошуку претендентів на роботу в Україні, адже дозволить створювати інтерактивні профілі користувачів та особисті веб-кабінети. Водночас триває робота щодо створення Всеукраїнського кадрового резерву служби зайнятості, тобто нової он-лайн технології швидкого пошуку і добору кадрів за запитами працедавців.

Нагадаємо, у Львові запрацювала електронна черга для запису на отримання ID-паспортів.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!