У Львові запрацювала перша школа білоруської мови

1473 0
Школу відкрили у приміщеннях «Пласту» на вул. Шептицьких, 16.
Фото: "Білоруський кризовий центр"

Фото: "Білоруський кризовий центр"

У Львові запрацювала перша школа білоруської мови. Її відкрив «Білоруський кризовий центр» у співпраці з міським осередком скаутської організації «Пласт». Про це інформує «Білоруський кризовий центр».

Читайте також: Білорусь тимчасово закрила кордони для українців. Хто має право на в'їзд

У Львові «Білоруський кризовий центр» допомагає білорусам, які змушені були виїхати зі своєї країни через переслідування з політичних мотивів.

Утім навчання у школі білоруської мови, яку центр відкриває у співпраці з «Пластом» буде доступне усім охочим. Вона працюватиме у приміщеннях «Пласту» на вул. Шептицьких, 16. Навчання проводитимуть по неділях. Викладатиме білорус, біженець – Віталій Макаренко. Також у центрі кажуть, що шукають і інших викладачів, філологів. Працювати пропонують на волонтерських засадах.

У Львовів «Білоруський кризовий центр» відкрили у січні 2021 року. Він знаходиться на вул. Дорошенка, 32. Телефон – +38 (068) 325 61 44. Тут допомагають тим, хто виїхав з Білорусії через репресії, надають юридичну, психологічну допомогу, допомагають з оформленням документів та з пошуком житла і роботи.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!