У Львові запрацювала шістнадцята амбулаторія сімейної медицини

5083 0
12 жовтня відкрили нову амбулаторію сімейної медицини для мешканців мікрорайону Рясне-1, яка обслуговуватиме більше 12,5 тисяч львів’ян. Наступне відділення обіцяють відкрити на вул. Тернопільській.

Нова амбулаторія, що з’явилася внаслідок капітального ремонту поліклініки, є уже четвертою у складі 3-ї міської клінічної лікарні. Як повідомив Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради, у складі цієї лікарні вже працюють амбулаторії:

  •  для житлового масиву Рясне-2 – на вул. Величковського, 30А,
  •  для мешканців центральної частини міста – на вул. Рапопорта, 6
  •  для мешканців Залізничного району – на вул. О.Степанівни, 35А.

Тепер нове відділення працює і для мешканців Шевченківського району – на вул. Шевченка, 358Б.

Читайте також: Шанси львівських пологових: чи будуть почутими скарги львів'ян?

У приміщенні амбулаторії, розташованому на 1-му поверсі житлового будинку, знаходяться реєстратура, хол, кабінет завідувача, чотири кабінети сімейних лікарів, кабінети щеплень, маніпуляційний, функціональної діагностики, фізіотерапевтичний, денний стаціонар, а також стоматологічний кабінет.

За словами завідувача відділення Людмили Нестерович, в середньому у день лікарі приймають приймають 16-18 людей. Впродовж трьох тижнів медичну допомогу надали понад 2 тис людей. Працює заклад щоденно (окрім неділі) з 08:00 до 19:00.

Читайте також: Львів'яни назвали 13 проблем пологових будинків міста

Нагадаємо, загалом у закладах охорони здоров’я Львова працює 457 дільниць, 15 амбулаторій та 41 відділення сімейної медицини. На відміну від поліклініки, амбулаторія має вужчий спектр послуг: терапія, хірургія, стоматологія (іноді —педіатрія, акушерство та гінекологія).

Додамо, що Володимир Зуб зазначив: «Також зараз проводиться реконструкція на Тернопільській, 9, і ми очікуємо, що з січня там запрацює амбулаторія, бо мешканці цього мікрорайону уже давно її хотіли».

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!