У Львові запрацювало безкоштовне таксі для онкохворих

5441 0
Сервіс працює ще у 16 містах країни. Доїхати безкоштовно можна лише до держвного онкоцентру
фото: Navistar

фото: Navistar

Фонд «Варто жити» запустив у Львові та ще 16 містах України тимчасову послугу безкоштовного таксі для людей з онкологічними хворобами. Про це йдеться на Фейсбук сторінці організації.

«Це означає, що онкопацієнти у 17 містах України можуть замовити безкоштовне таксі, щоб доїхати до державного онкоцентру і назад додому», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Чи запрацює у Львові соціальне таксі

Кількість поїздок, якими зможуть скористатися онкохворі, буде обмеженою — їх всього 10 тисяч, це ліміт, який встановили партнери програми. Максимальна вартість поїздки має скласти не більше 300 гривень, тоді вона буде безкоштовною. Організатори попереджають, що при замовленні таксі оператор може запросити паспортні дані та документи пацієнта, що підтверджують онкологічний діагноз.

Сервіс працює з понеділка до пятниці з 8:00 до 18:00, доїхати на такому таксі можна лише до державного онкоцентру і назад,  не в приватні клініки чи інші медзаклади. Замовити таксі можна за телефонами 5522 (Vodаfone, Lifecell), та (093) 170 72 19 (Kyivstar).

Крім Львові, послуга доступна також у Києві, Одесі, Харкові, Івано-Франківську, Запоріжжі, Вінниці, Дніпрі, Миколаєві, Херсоні, Сумах, Полтаві Чернігові, Хмельницькому, Черкасах, Кривому Розі та Маріуполі

Найближчим часом автори проекту планують втілити ще кілька задумів. Зокрема, відкрити гарячу довідкову лінію, експерти якої допоможуть отримати відповіді на будь-які питання, пов’язані з онко. А також окрему лінію психологічної допомоги для жінок з онко-хворобами.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!