У Львові запрацювали заклади дошкільної освіти. 5% дітей прийшли до дитсадків

1892 0
Ознак ГРВІ захворювань у дітей, яких сьогодні привели до садків, не виявили.
Фото: Наша Мама

Фото: Наша Мама

Від сьогодні у Львові відновили роботу всі заклади дошкільної освіти. Лише 136 садок, де зараз завершують ремонт, відкриється 27 липня. Про це під час брифінгу повідомила керівниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.

До закладів дошкільної освіти наразі прийшли лише 1100 дітей, а це близько 5% загальної кількості дітей.

«Із понеділка ситуація зміниться, керівники закладів вже провели опитування і мають інформацію, що приблизно 30% дітей будуть присутні в понеділок, а надалі кількість зростатиме», – каже вона.

Читайте також: Американські педіатри закликають повернутися восени до нормального навчання у школах

Садочки, за словами чиновниці, забезпечили антисептиками, дезінфекторами, придбали безконтактні термометри, маски, рукавиці, одноразові і багаторазові халати, паперові рушники, туалетний папір, рідке мило. Загалом на це з міського бюджету виділили майже 3 млн гривень.

«Цього тижня побачимо, як вся система запрацює на практиці, оскільки працівники дошкільної освіти не мали досвіду роботи в умовах карантину до цього часу. Ми будемо контролювати ситуацію, і що ще буде необхідно докуплятимемо», – додає вона.

Заклади дошкільної освіти мають у запасі засобів захисту на найближчих три місяці. Окрім цього, їх двічі перевіряли на те, чи готові вони відновити роботу. Зокрема, обстежили групові приміщення, забрали іграшки, великоворсні килими, провели навчання для працівників садків – методистів, вихователів, працівників харчоблоків.  

Додамо, що ознак ГРВІ захворювань у дітей, яких сьогодні привели до садків, не виявили.  

Нагадаємо, садочки у Львові зачинені із середини березня.13 липня обласна комісія з питань ТЕБ і НС дозволила роботу дитсадків усіх форм власності і закладів культури, окрім театрів і кінотеатрів.

Ольга Коваль

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!