У львівській школі для слабозорих та незрячих встановили зовнішній ліфт. Фото

1219 0
Пасажирський ліфт облаштували з метою забезпечення рівних прав і можливостей осіб з інвалідністю та усунення перепон і бар’єрів для дітей з порушення зору в поєднанні з порушеннями опорно-рухового апарату.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

На будівлі Львівської спеціальної школи №100, що на вул. Франка, 119, яка є пам’яткою архітектури місцевого значення і де навчаються незрячі та слабозорі діти, встановили зовнішній ліфт, повідомляє ЛОДА.

За словами заступника голови Львівської ОДА Івана Собка, пасажирський ліфт в метало-скляній самонесучій шахті облаштували, аби забезпечити рівні права і можливості людей з інвалідністю та усунути перепони й бар’єри для дітей з порушенням зору в поєднанні з порушеннями опорно-рухового апарату.

Читайте також: У Львові встановили зовнішній ліфт біля поліклініки на вулиці Чупринки. Фото

Як зазначила директорка школи Ірина Костецька, у школі навчається 72 дитини зі Львова, Львівської та західних областей України. Діти мають труднощі із пересуванням, позатим незрячі діти також потребують більш доступного способу потрапити до школи.

Читайте також: У Львові встановили зовнішній ліфт біля поліклініки на вулиці Чупринки. Фото

Нагадаємо, на встановлення ліфта з обласного бюджету скерували 1,7 млн грн. Будівлю звели для закладу для незрячих фундації графів Єжи Чарторийського та Станіслава Мицєльського. Триповерховий будинок школи збудували у 1900 році у стилі неокласицизму з елементами декору у закопанському стилі на піддашшях. Архітектори Юзеф Каетан Яновський та Людвік Балдвін-Рамулт. На фасаді встановлені дати 1851-1901 (роки заснування Закладу для сліпих та перенесення його на вул. св. Софії, так раніше називалась вулиця Івана Франка). До школи примикає невеликий парк з кількома господарськими будинками і невисоким курганом.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!