У Львові запрацював Центр обслуговування пасажирів. Які послуги тут надають

4829 0
Тут можна буде залишити заяву на отримання картки пільгового проїзду Леокарт, а також забрати вже виготовлену картку.
фото дар

фото дар'ї кучер

У Львові запрацював Центр обслуговування пасажирів на вулиці Горбачевського, 10. Тут можна буде залишити заяву на отримання картки пільгового проїзду Леокарт, а також забрати вже виготовлену картку. Максимальна її дія – до п’яти років, але залежно від категорії може бути менша. Якщо пасажир втратить свою картку, то за другу змушений буде заплатити. Наразі встановлюють її собівартість. Про це йдеться у стрімі Tvoemisto.tv.

У центрі приймають громадян, згідно з електронною чергою. Для того, аби оформити картку, людина має показати документ, що засвідчує особу, пільгу, а також фото 3х4. Для тих, хто не користується пільгами, існуватиме кілька способів оплати проїзду – карткою, смартфоном, банківською карткою, готівкою у водія.

Читайте також: Перезавантаження громадського транспорту. Що (не)змінить е-квиток у Львові

«Оплата через водія буде у півтора рази дорожча, ніж безготівкова оплата і у 2-3 рази дорожча, ніж поїздка за абонементом. Ціна квитка поки не затверджена» – каже директор ЛКП «Львівавтодор» Микола Власюк.

Студенти та учні також повинні будуть отримати картки, щоби забезпечити собі право на проїзд. Для них передбачають дещо іншу процедуру, відповідно до якої ця категорія отримуватиме картки через навчальні заклади.

Читайте також: Львів потребує радикальних підходів. Юліан Чаплінський про розвиток міста

Усього у Львові відкриється 25 пунктів для оформлення карточок Леокарт. Їх розмістять у місцях з великою кількістю пільговиків. Станом на вчора, 21 жовтня, прийняли понад 60 тис. заявок. Орієнтовна кількість пільговиків у Львові – 250 тисяч. Пункти отримання пільгових карток розміщені будуть у Центрах надання адміністративних послуг. Час їхнього оформлення – 15 хвилин. Наразі у пунктах видачі карток обслуговуватимуть 36 адміністраторів, надалі штат мають розширити до 66 людей.

«Крім того, пільгові категорії населення мають змогу подати свої дані через електронний кабінет мешканця. В наш час це важливо. Я закликаю родичів, близьких, дітей, внуків допомогти кожному пільговику максимально скористатися електронним кабінетом мешканця», – додав очільник ЛКП «Львівавтодор».

Окрім того, штат передбачив на сьогодні 71 контролера, які будуть працювати у всіх видах транспорту. Леокарт, за словами Миколи Власюка, дозволить чітко зрозуміти, які категорії користуються громадським транспортом, як вони переміщаються по місту, з якою періодичністю, який треба зробити графік, які маршрути добавити, а які скоротити.

Громадянам, які зараз подають заявки, планують видавати картки з листопада. Надалі будуть працювати паралельно.

«Наразі іде передзапускове тестування друкарського обладнання, яке дозволить надрукувати карти масово, і саме тому ми не видаємо картки поодинично, а чекаємо на момент, коли зможемо масово надрукувати і одразу масово видати», – говорить Микола Власюк.

У будівлю Центру, яка відкрилася нещодавно, вклали 7 мільйонів 408 тисяч гривень

Додамо, що законодавчо затверджено, що з моменту початку дії електронного квитка кожен пільговик має право безкоштовного проїзду лише за наявності електронного квитка, у випадку його відсутності особа має сплатити повну вартість квитка. Центр обслуговування пасажирів працює у звичному режимі з понеділка по четвер, з 9:00 по 18.00, та у п'ятницю, з 9:00 по 16:45. Для попереднього запису необхідно зателефонувати на номер гарячої лінії 0 800 303 007.

Нагадаємо, що з січня наступного року у Львові має запрацювати нова, електронна система розрахунку за проїзд у громадському транспорті міста.

Оплатити за проїзд можна буде кількома способами: банківською карткою (через Apple Watch, чи через мобільний телефон через NFС, чи PayPass); карткою Леосіті (буде три типи карток – неперсоналізована, персоналізована та персоналізована для пільговиків, яка зберігатиме інформацію про пільгу); з допомогою мобільної аплікації, яка генеруватиме QR-код; заплатити готівкою водієві (водій матиме принтер, аби видрукувати квиток, компостувати його не потрібно). При оплаті готівкою квиток буде дорожчим, ніж якщо ви оплачуєте іншим способом. Також буде можливість придбати абонемент, ймовірно, на 360, 180 днів, 90 днів. 

Щоби оформити картку пільговикам потрібно записатись в електронну чергу в один із територіальних підрозділів ЦНАП або подати документи онлайн через особистий кабінет мешканцяДетальніше про е-квиток у Львові читайте у матеріалі.

Ліна Абрамова

Фото і відео Дар'ї Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!