У Львові запрацював центр рекрутингу територіальної оборони

1441 0
У Центрі консультуватимуть та прийматимуть документи на вступ до бригади.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Сьогодні, 8 лютого, на вулиці Пекарській, 41 у Львові запрацював центр рекрутингу територіальної оборони. Тут охочі можуть отримати фахові консультації, подати заяви і документи на вступ до сил територіальної оборони, повідомляють у Львівській міській раді. 

Центр діє на 2-му поверсі на вул. Пекарській, 41. Один фахівець консультуватиме й надаватимуе довідкову інформацію щодо вступу до територіальної оборони, а інший, представник бригади територіальної оборони, прийматиме документи на вступ до бригади.

Читайте також: У Львові створили інтерактивну оновлену карту із укриттями на випадок надзвичайних ситуацій

Аби потрапити до тероборони, потрібно вступити на військову службу за контрактом у резерві. Контракт укладається строком від 3-х років. Вступити на військову службу можуть громадяни України віком від 18 до 57-ми років, які повинні стояти на військовому обліку. Також у них має бути добрий стан здоров'я і відсутність судимості.

Після перевірки цих документів – військового квитка чи довідки, запропонують посаду, яка є в штаті сил територіальної оборони, і людина напише заяву на вступ до територіальної оборони. Тоді вона отримає перелік документи, які треба зібрати і оформити для особової справи і подачі в районні центри комплектування та соціальної підтримки. 

«Вони сформують особову справу і призвуть їх до лав Збройних сил України. Після цього – підпишуть контракт для служби в резерві у складі сил територіальної оборони», – пояснив керівник обласної тероборони Валерій Курко.

Зазначимо, що інформацію про територіальну оборону та формування бригад можна отримати за номером 1580 щоденно у робочі дні – із понеділка до п’ятниці із 08.00 до 17.00 год.

Читайте також: В Україні запрацювала «гаряча лінія» тероборони

Нагадаємо, що з 1 січня почав діяти Закон України «Про основи національного спротиву». Для того, щоб записатися до лав Сил тероборони, мешканці можуть звернутися до районного центру комплектування та соціальної підтримки за місцем реєстрації.

Про те, що робить Львів та Львівщина для того, аби підготуватися до можливого вторгнення Росії, як розгортають тероборону у місті та області, чи є належні укриття та дієва система оповіщення населення, Тvoemisto.tv розпитало у голови Львівської МТГ Андрія Садового та керівника Львівської ОДА Максима Козицького. Читайте матеріал за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!