У Львові запрацював унікально освітлений пішохідний перехід. Фото

19095 7
На перехресті вулиць Володимира Великого та Кульпарківської у Львові вчора ввечері запрацював оновлений пішохідний перехід. Тепер в одному з найнебезпечніших місць у Львові діє модернізована система освітлення, а про місце переходу попереджають нові дорожні знаки та яскрава розмітка. Нове обладнання та всі роботи були виконані групою працівників Благодійного фонду «Відкриті очі» компанії SoftServe. Кошторисна вартість проекту становить понад 110 тисяч гривень.
фото: tvoemisto.tv

фото: tvoemisto.tv

На модернізованому пішохідному переході встановлено: дві високоякісні німецькі лампи зі спеціальними рефлекторами на автономному живленні на опорах для освітлення пішохідного переходу та два нові дорожні знаки «Пішохідний перехід». А також нанесено: дорожню розмітку «Пішохідний перехід» та попереджувальні написи «Подивись ліворуч» для пішоходів.

Цей перехід ініціатори проекту вибрали через велику кількість ДТП в темний період часу. Для зменшення аварійних ситуацій над переходом було встановлено дві лампи німецького виробництва, які працюють в автономному режимі і, завдяки спеціальним датчикам, вмикаються, як тільки на вулиці стане темно.

«Це освітлення є дорожчим, ніж звичайні лампи, але воно значно ефективніше. Така система споживає дуже малу кількість енергії», – говорить голова Благодійного фонду Тарас Вервега. За його словами, перехід був нерегульованим і не підсвіченим, затінений деревами, що ускладнювало видимість. «Тут щодня інтенсивний рух транспорту, а з відкриттям супермаркету пожвавився й рух пішоходів. Ми вирішили встановити цей новий перехід, щоб максимально убезпечити пішоходів від ДТП», – розповів Тарас Вервега.

Освітлення відповідає всім європейським стандартам і використовується в інших країнах вже значний час, що свідчить про перевіреність та якість подібного засобу підвищення комфорту містян. Особливо ефективне це обладнання в дощову погоду.

Крім освітлення проїжджої частини, підсвічені і підходи до неї. Це допомагає водіям вчасно загальмувати та пропустити пішоходів.

Дмитро Іванов, ініціатор та координатор проекту , керівник відділу розробки програмного забезпечення компанії SoftServe: «В нашому місті дуже багато переходів, які не є освітленими, що викликає небезпеку як для водіїв, так і для пішоходів. Наступного року наш фонд має намір зайнятися благоустроєм ще близько 15-ти переходів. Ми хочемо залучити до цієї роботи інші компанії, переважно зі сфери IT, а також скоординувати свої дії з міською владою».

Підготувала Діана Колодяжна,
фото – Петро Ткачишин


Читайте також:
4 Листопада, 2015 22:06
Роман Ліпше поставити наші лампи, що встановлені на протилежній стороні, з аналогічними параметрами а ціна орієнтовно 30 тис. І гарантія така сама.
30 Жовтня, 2015 08:49
Володя Важко назвати такий спосіб освітлення унікальним. В нашій Батьківщині все що не робиться - одразу ж унікальне. Поіздіть по Європі, та хоча б по Польщі - таких "унікальних" пішоходних переходів ціла купа. Дякую за увагу
24 Жовтня, 2015 22:36
Василь 2 лампи + фарба на дорогу + 2 знаки = 110 000 грн
Логічніше ж було б поставити світлофор!
24 Жовтня, 2015 10:03
666 ... в житті так є -- хтось висловлює пропозиції , а хтось їх обс.ерає ... хто на що вчився ... Слава Україні ! ...
23 Жовтня, 2015 20:05
Володимир Дайош підземні дороги для машин! Безпека значно зросте!
Що це за маніакальне бажання в попередніх коментаторів запхати пішоходів під землю ? Совок вмер 25 років назад, в Європі таке ніхто давно не робить.
Так незручно ходити. Особливо інвалідам, мамам з колясками, старшим людям, та й всім решта також.
На такому кільці перед кожним в'їздом в ідеалі має бути світлофор який дозуватиме потік як пішоходів так і автомобілів, і дасть змогу нормально ходити людям.
Але підсвітка так чи інакше необхідна. Добру справу люди ро[***].
23 Жовтня, 2015 14:52
львів'янин Хороша думка у попередньому коментарі. Підтримуємо! Дайош підземні!
23 Жовтня, 2015 13:05
666 ... таке покращення( без " " ) -- від бідності ... на таких "кільцях" перехід пішоходів через магістралі повинен бути виключно через підземні переходи ... це повністю прибирає небезпеку для пішоходів і виключить конкретну незручність для водіїв , котрі після-перед проїзду кільця мусять зупинятись перед так розташованими "зебрами" , створюючи на дорозі конкретні "корки" ... центр "кільця" теж можна опустити на підземний рівень і зробити його відкритим , як на Севастопільській площі в Києві ... але така робота коштує конкретні гроші ... мо після запуску трамваю на Сихів , львівські райці щось почнуть робити в такому напрямку , але поки про таке ніде не чути ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!