У Львові запровадили онлайн-трансляцію будівництво IT House

4019 0
IT House – будинок для ІТ фахівців, запустив живу трансляцію. Відтепер можна наживо дивитися, як будується цей дім. IT House – це пілотний проект Lviv IT Cluster, побудова інноваційного житла для ІТ фахівців. Про це інформують у прес-службі міськради.
Фото: itcluster.lviv.ua

Фото: itcluster.lviv.ua

Будівництво розпочали у жовтні минулого року спеціально для учасників Lviv IT Cluster. Кожен фахівець компанії-учасника мав змогу придбати житло за собівартістю. Уже зараз будинок об`єднує більше, ніж 55 ІТ спеціалістів з різноманітних компаній-учасників Кластеру. Проект неприбутковий і сприяє поліпшенню інфраструктури для ІТ фахівців у місті.

Жива трансляція – одна із головних інновацій проекту, яка дозволяє моніторити перебіг будівництво. Хоча будинок планували здати у другому кварталі 2017, будівництво уже випереджає плани.

Основні терміни будівництва:

15 вересня – залиття останнього поверху;

до 1 січня – включене опалення;

ІІ квартал 2017 року – здача будинку в експлуатацію.

Наразі, у будинку залишилося менше 15 квартир. Житло матиме сонячні колектори на даху, які забезпечать 70% енергії для підігріву води. Резиденти також матимуть можливість відпочивати на даху, де облаштують відпочинкову зону. Також у будинку буде простір спільного користування, де сусіди зможуть комунікувати. Резиденти включатимуться у процес будівництва та зможуть переплановувати квартири. Окрім цілодобової охорони та паркінгу, будинок – це можливість жити в ІТ атмосфері із сусідами- однодумцями.

«IT House – це потужний інфраструктурний проект для IT фахівців. У такий спосіб ми хочемо поліпшити умови для експертів та сприяти утвердженню Львова як ІТ міста. Коли ІТ фахівці бачать, що про них дбають, це мотивує інших долучатися до цієї галузі», – говорить CEO Lviv IT Cluster Степан Веселовський.

Переглянути трансляцію можна за посиланням

Нагадаємо, в будівлі розміщуватимуться 72 квартири. Новобудова матиме великі балкони для зон відпочинку. Також у будинку буде серверна, кімната для зустрічей, дитяча кімната, велосипедний паркінг, підземний паркінг, тераса (на даху), підключений швидкісний інтернет. Крім того, будинок проектується так, щоб із часом повністю відмовитися від газу і перейти на альтернативні джерела енергії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!