У Львові запроваджують спільне кіновиробництво з Китаєм

1989 0
Лист про наміри міждержавної співпраці в межах ініціативи «Новий інформаційний простір» підписали у Львові Надзвичайний та Повноважний посол КНР в Україні Чжан Сіюнь, голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко та голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка. Цим документом передбачено створення на базі львівського телебачення студії дублювання фільмів, спільне кіновиробництво, обмін мультиплікаційними, художніми та документальними фільмами.
фото: vsitury.com.ua, ua.comments.ua, svitppt.com.ua

фото: vsitury.com.ua, ua.comments.ua, svitppt.com.ua

За словами Чжан Сіюня, Львів — цікаве місто для Китаю як  економічно, так і  культурно. До речі, пан посол вже вдруге цього року відвідує Львівщину, що само по собі — безпрецедентний крок і засвідчує інтерес Китаю до цього регіону. «Ми хочемо, щоб про Китай більше дізнавалися у Львові, — зауважив посол. — І навпаки: прагнемо, щоб у Китаї почули голос України. Таке пізнання найкраще відбувається за допомогою діалогу культур».

Олег Наливайко підкреслив, що реалізація ідей, закладених в ініціативі «Новий інформаційний простір», започаткує спільну просвітницьку діяльність,  спрямовану на  вивчення та популяризацію культурної спадщини обох народів. Партнером влади в реалізації ініціативи «Новий інформаційний простір» стала Міжнародна громадська організація «Культурно-дослідницький центр України та Китаю «Ланьхва», що діє у Львові.

Джерело: Урядовий кур’єр.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!