У Львові запускали салюти попри заборону піротехніки у місті. Фото

4927 0
Використовувати петарди та феєрверки у Львові не можна із 2015-го року.
Фото: Скріншот із відео Тетяни Іванової

Фото: Скріншот із відео Тетяни Іванової

У Львові сьогодні, 1 січня, коли містяни зустрічали новий рік, у центрі міста біля головної ялинки запускали салюти попри заборону. Також площа була заповнена людьми попри карантинні обмеження.

Відео салютів опублікувала у Фейсбуці користувачка Тетяна Іванова.

Не всі мешканці Львова розділили радість від застосування піротехніки. Львів'яни наголошують, що в Україні триває війна і пандемія.

Читайте також: Львів'янам нагадують про заборону використання піротехніки у місті

Напередодні новорічних свят львів'янам та гостям міста нагадували, що у Львові не можна використовувати піротехніку і що правоохоронці перевірятимуть дотримання цієї заборони. У мерії нагадували, що використання петард і феєрверків є неповагою до людей, які пройшли війну і які захищають батьківщину під час цих же свят.

Також у редакцію Tvoemisto.tv звернувся один із читачів, батько новонародженого хлопчика, якого рятують медики міської лікарні Львова, що через салюти та феєрверки важкохворі діти та діти з вадами не могли спати, тому що салюти та феєрверки тривали близько двох годин.

До слова, у міськраді прозвітували, що у новорічну ніч біля ялинки в центрі Львова зібрали лише дві машини сміття, тоді як у попередні роки було 5 машин.

Нагадуємо, що у Львові діє ухвала міської ради № 23 від 2015 року «Про заборону використання та реалізації феєрверків, салютів і піротехнічних виробів на території міста».

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!