У Львові запустили інтерактивну карту якості повітря

2492 0
Якщо колір позначок зелений – повітря добре, якщо зміщується в бік червоного – повітря гірше
Фото: Марія Стахів

Фото: Марія Стахів

У Львові відтепер кожен охочий може перевірити рівень забруднення повітря в реальному часі. Для цього потрібно перейти за посиланням. Сюди на сервери надходять дані зі станцій, які розставлені по всьому місту. 

Ініціатором створення цієї карти став ЛУН, який збирає інформацію про всі новобудови.

Щоб перевірити рівень забруднення в якомусь районі Львова, потрібно перейти за посиланням і подивитися, який колір позначок: якщо вони зелені, то повітря безпечне, а чим більше наближується до червоного кольору, то якість повітря погіршується.

«По місту розставлені станції з сенсорами, за допомогою лазерного датчика вони рахують концентрацію дрібнодисперсного пилу. Ми його не бачимо оком, але цей пил може негативно впливати на здоров’я», – розповіла у коментарі Тvoemisto.tv координаторка проекторських досліджень «ЛУН Місто» Анна Денисенко.

Дані про повітря оновлюються постійно. 

Зазначимо, що до 50 АРІ повітря вважається абсолютно чистим, до 100 АРІ – цілком прийнятним, від 150 АРІ – поганим.

Довідка

У вересні минулого року ЛУН запустила інтерактивну карту якості повітря в Києві, зараз там вже 80 станцій. У Львові їх поки 17, але вони будуть постійно збільшуватися. Такі станції вже встановлені у Лондоні, Барселоні та Пекіні. Всесвітня організація охорони здоров’я робить найбільший акцент на часточках дрібнодисперсного пилу, оскільки вони негативно впливають на роботу мозку і серцево-судинну систему, тому важливо слідкувати за показниками цих станцій.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!