Чи можна облаштувати громадський транспорт Львова USB-зарядками

1700 1
У Львові зареєстрували петицію щодо встановлення USB-зарядок у поручнях автобусів, трамваїв, тролейбусів.
Фото: Львівський портал

Фото: Львівський портал

У Львові пропонують облаштувати громадський транспорт USB-зарядками. Відповідне звернення зареєстрували вчора, 5 серпня, на сайті Єдиної системи місцевих петицій.   

Автор Денис Дмитрик пропонує вмонтувати зарядні пристрої у поручні.

«Такі зарядки є в багатьох містах Європи. Іноді потрібно зробити дзвінок, а телефон розрядився, і добиратися до роботи чи додому потрібно годину або навіть дві», – йдеться у зверненні.

Натомість, як повідомляє у коментарі Tvoemisto.tv керівник управління транспорту ЛМР Олег Партика, старі автобуси для таких пристроїв не розраховані, а у великогабаритному транспорті теоретично таке можна зробити.

«Але якщо взяти до уваги 150 засобів громадського транспорту Львова, які місто придбало на умовах фінансового лізингу, то вони на гарантії, вони є ще власністю банку. Думаю, цього ні завод не дозволить, бо втратить автоматично гарантію, ні банк», – каже він.

Читайте також: У Львові зареєстрували петицію про збереження парку Івана Павла ІІ на Сихові

За словами Олега Партики, у разі, коли петиція набере достатньо голосів, інженери можуть попрацювати з заводом, пошукати рішення і лише тоді сказати – можна обладнати USB-зарядками львівський транспорт чи ні.

Нагадаємо, що для того, аби петицію розглянули на одному з пленарних засідань депутати ЛМР, їй необхідно зібрати 500 підписів.

Ольга Коваль



Читайте також:
6 Серпня, 2019 18:25
666 ...а хтось захоче , щоб йому облаштували в громадському транспорті "спальне місце" , а хтось забажає ,щоб йому облаштували в громадському транспорті "громадську вбиральню" ... всім , кому чогось отакого хочеться , най перехочеться ...і наступить одужання-виздоровлення , і буде їм -- щастя ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!