У Львові зареєстрували петицію про порятунок монастиря ордену кармелітів босих

2486 0
Станом на зараз петиція зібрала 404 підписи із 500 необхідних.
фото: e-dem.in.ua

фото: e-dem.in.ua

У Львові зареєстрували петицію про порятунок колишнього костелу Матері Божої Шкаплерної та монастиря ордену кармелітів босих, що на вул. Персенківка, 10. Відповідне звернення опублікували на сайті Єдиної системи електронних петицій.

За словами автора Богдана Рабешка, колишня культова споруда, яка є на території автобусного заводу у Львові, може стати однією із візитних карток міста у майбутньому. Однак зараз перебуває в занедбаному стані.

Читайте також: Петиція про відкриття крематорію у Львові набрала необхідні пів тисячі голосів

У 2014 році для порятунку храму громадські активісти ГО «Громадський рух «Європейське місто» домоглися того, що споруду віднесли до реєстру пам’яток архітектури України. Це надало монастирю особливий охоронний статус. 

«Наступний крок – це примусове вилучення Комплексу у державну або комунальну власність, оскільки теперішній власник будівлі допускає її подальшу руйнацію. Згідно пп.2,3,4 ст. 21 Закону України «Про охорону культурної спадщини» у зв’язку з фінансовою неможливістю власника будівлі (зараз споруда та й все майно колишнього автобусного заводу заарештовані Державною виконавчою службою через банкрутство ЛАЗу) провести реставраційні роботи та через загрозу знищення пам’ятки державний орган охорони пам’яток зобов’язаний в судовому порядку вилучити пам’ятку архітектури в державну власність», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Львів'яни вимагають прибрати парковку біля готелю Львів

Додамо, що станом на зараз петиція зібрала 404 підписи із 500 необхідних. Коли вона отримає пів тисячі голосів, тоді її зможуть під час одного з пленарних засідань розглянути депутати ЛМР.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!