У Львові зареєстрували петицію про відновлення офлайн-навчання в червоній зоні

4516 0
Станом на зараз петиція має 31 підпис. Аби її розглянули на сесії Львівської міськради, вона має зібрати щонайменше 500 голосів мешканців.
Фото: Людмила Герасименко

Фото: Людмила Герасименко

У Львові зареєстрували петицію про відновлення очної форми навчання в освітніх закладах під час «червоної» зони за умови 100% вакцинації колективів освітніх закладів. Звернення опублікувала 2 листопада, на платформі електронної демократії Анна Косарєва.

На початку вересня в постанові КМУ №1236 внесли зміни, які дозволяли роботу освітніх закладів в червоній зоні за умови 100% вакцинації колективу. Саме можливість продовжувати роботу не у форматі дистанційного навчання, за словами авторки, спонукало більшість освітніх колективів вакцинуватися.

Читайте також: Ще 11 закладів у Львові закриють через порушення карантину 

«У жовтні ж навіть до моменту проголошення червоної зони у Львові, школи і позашкілля були відправлені на дострокові канікули на тиждень раніше, а з першого листопада переведені на дистанційне навчання. Всупереч змін до постанови кабінету міністрів та численних рекомендацій UNICEF не закривати школи», – йдеться в зверненні Анни Косарєвої.

Навчання за допомогою дистанційних технологій, продовжує вона, «б’є» по родинах з дітьми молодшого шкільного віку, в яких батьки змушені обирати між роботою та організацією навчання дітей вдома, а також по родинах з соціально незахищених верств населення, в яких нема матеріальної можливості забезпечити дітей засобами для організації дистанційного навчання: інтернетом та смартфоном/планшетом/комп’ютером.

«Кожен день відсутності доступу до школи лише поглиблює соціальну нерівність в доступі до освіти і для дітей з особливими освітніми потребами… Ми просимо відкрити освітні заклади зі 100% вакцинованого персоналу із контролем по дотриманню соціальної дистанції, гігієнічних норм та маскового режиму, але повернути усім дітям право на здобуття освіти», – додає вона.

Читайте також: Після канікул школярі у Львові вчитимуться онлайн 

Станом на зараз петиція має 31 підпис. Аби її розглянули на сесії Львівської міськради, вона має зібрати щонайменше 500 голосів мешканців.

Нагадаємо, що 30 жовтня Львів перейшов в «червону» зону. Працювати можуть ті установи та заклади, де персонал вакцинований на 100% від коронавірусу двома дозами, а відвідувати їх також ті, хто матиме зелені сертифікати вакцинації або ПЛР-тест, дійсний 72 години. Йдеться про роботу кафе, ресторанів, торгових центрів, ринків (у тому числі промислових), салонів краси, перукарень, кінотеатрів, готелів тощо. Також вірянам рекомендують залишатися вдома та слухати службу Божу онлайн. Для тих, хто хоче піти до храму, радять помолитися просто неба на його території.

Водночас школи відправили з понеділка на онлайн-навчання, при цьому садочки зможуть і надалі працювати.

Додамо, що на Львівщині садочки, початкова школа та школи, де працівники мають стовідсоткову вакцинацію, або негативний ПЛР-тест, або документ, що підтверджує одужання особи від коронавірусу, зможуть працювати навіть у червоній зоні. Повний перелік обмежень в області можете прочитати тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!