У Львові зареєстрували петицію про відокремлення шкіл в громадському бюджеті

1975 0
Активісти пропонують створити для шкіл окрему категорію громадського бюджету.
Фото Вікка

Фото Вікка

У Львові зареєстрували петицію про створення окремої категорії для шкіл в громадському бюджеті міста. Відповідна петиція з’явилася на сервісі електронних петицій.

Читайте також: Громадський бюджет Львова: як виправити хиби й досягти більшого?

Цього року проекти пов’язані зі шкільними ініціативами та ідеями інших навчальних закладів були відокремлені від інших проектів в окрему категорію «Освіта». Втім, автори петиції хочуть створити окрему категорію для шкільних проектів з окремим бюджетом. Тоді одні школи будуть конкурувати з іншими і оцінюватимуться окремо від інших ініціатив.

Читайте також: Конкурс громадського бюджету не має бути битвою шкіл і садочків

«Кожного року понад 90% проектів, що подаються на громадський бюджет Львова, становлять школи. Новим проектам, про які ніхто нічого не чув важко з ними конкурувати, так як за школу голосують батьки дітей. На кожну дитину двоє батьків – і кожна школа отримує від 1000 голосів», - йдеться в петиції.

Читайте також: Хто переміг у голосуванні за проекти громадського бюджету Львова. Інтерактивна мапа

Автори впевнені, що така тенденція призводить до того, що активні мешканці демотивовані своїми проектами. За їх словами, це є основною причиною зменшення з року в рік кількості проектів.

Петиція зареєстрована 19 листопада. Щоправда, за цей час вона набрала тільки 17 підписів з 500 потрібних.

Андрій Костюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!