У Львові зареєстрували петицію про заборону будівництва житла без шкіл та садочків

3118 0
Ініціатор звернення – ГО «Батьківська рада Львівщини».
Фото ілюстративне: Asn.in.ua

Фото ілюстративне: Asn.in.ua

Голова громадської організації «Батьківська рада Львівщини» Олена Пономарева зареєструвала петицію про заборону будівництва нових будинків, офісів та розважальних центрів без збільшення мережі комунальних навчальних закладів.

З 29 жовтня петиція набрала 248 голосів з необхідних 500.

«Через брак закладів дошкільної освіти, в порушення ст.53 Конституції України, тисячі дітей не можуть навчатися, про що свідчать дані електронної черги в ЗДО. Намагання управління освіти ДГП ЛМР збільшити кількість місць садках за рахунок ущільнення груп – призводить до порушення санітарних та інших норм, порушуються права дітей на якісну освіту такі заходи не сприяють вирішенню проблеми. Аналогічна проблема з переповненими класами (понад норми) і в школах», – зазначає авторка петиції.

Читайте також: Школи та садочки в Україні проектуватимуть з повноцінними умовами для інклюзії

У громадській організації вважають, що в міському бюджеті варто передбачити більші видатки на відкриття нових комунальних шкіл та дошкільних навчальних закладів.

Відтак, «Батьківська рада Львівщини» вимагає заборонити будівництво нових багатоквартирних будинків (готелів тощо), офісних (розважальних, торгівельних) центрів без збільшення мережі нових комунальних навчальних закладів, насамперед, садків та шкіл. У ГО хочуть, щоб міська влада не погоджувала жодної документації, повязаної з будівництвом, без погодження від управління освіти про те, що місць у садках і школах вистачить на всіх, згідно з нормами. Якщо ж місць бракує, забудовник має зобовязатись побудувати безкоштовну школу чи садок для міста.

Читайте також: Бався, вчись, чекай на гроші. Чого навчила Нова українська школа за перші місяці

Також у «Батьківській раді Львівщині» вимагають заборонити звільняти забудовників від інвестиційних внесків, а сплачені кошти спрямовувати на розвиток мережі комунальних закладів освіти. У ГО нагадують – кожна дитина має право на безкоштовну та якісну (у відповідних умовах) освіту.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!