У Львові зареєстрували петицію, щоб присвоїти вулиці ім’я Василя Сліпака

2992 0
Сьогодні, 2 липня, на сайті Львівської міської ради зареєстрували петицію щодо перейменування вулиці Чайковського на вулицю Василя Сліпака.
фото: nv.ua

фото: nv.ua

«Для належного вшанування пам’яті новітнього Українського Героя, бійця російсько-української війни, оперного співака з світовим іменем, львів’янина – Василя Сліпака, який трагічно загинув 29 червня, поблизу населеного пункту Луганське Донецької області від кулі російського снайпера пропонується: Змінити назву вулиці Чайковського (російський композитор з українським корінням) на вулицю Героя України Василя Сліпака», – йдеться у тексті петиції.

Варто зазначити, що на вулиці Чайковсього розташована львівська філармонія. Ознайомитися із петицією можна тут.

Нагадаємо, Василь Сліпак загинув поблизу сел. Луганське Донецької області. Василь Сліпак – вихованець Львівської хорової капели «Дударик». Закінчив Львівську консерваторію. Після завершення навчання у Львові працював у Паризькій опері. Впродовж 20 років жив у Франції. Два роки тому пішов добровольцем на Донбас, де воював у складі 7-го окремого батальйону Добровольчого українського корпусу. 1липня  Львів попрощався з Василем Сліпаком. Поминальне богослужіння пройшло у львівському Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла. Звідти похоронна процесія вирушила до Личаківського цвинтаря, відбулася чин похорону. Поховали Василя Сліпака на полі почесних поховань №76.

 

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!