Політична реклама

У Львові заспівають давні різдвяні наспіви

1252 0
25 січня о 19.00 год. у Львівському будинку органної та камерної музики (вул. Бандери, 8) відбудеться одинадцятий щорічний проект «По Рождеству 2014».

Організатором є Львівський муніципальний театральний художньо-дослідницький та освітній центр «Слово і голос», повідомляє прес-служба Львівської міськради. В рамках проекту відбудеться дійство «Світоявлення. Давні духовні напіви Різдва - Богоявлення».

«По Рождеству» – це щорічний мистецький проект, новітня художня форма, яка проявляє традиційні українські свята: Різдво, Новий Рік та Водохреща. Тканина проекту зіткана із найдавніших традиційних співів свята – колядок, щедрівок, давніх духовних напівів. Головний герой свята - слово різдвяних і богоявленських стихир, кондаків, тропарів. Це священні тексти, які живуть нами - і співаками-акторами,  і слухачами-свідками в мить часу, що спалахує усвідомленням Новонародженого Слова»,- зазначили організатори проекту

«По Рождеству 2014» збудований на давніх духовних напівах Різдва та Богоявлення  - збірку напівів з рукописних Ірмолоїв 16ст. з бібліотеки Стефаника у Львові здійснив спільно з «Майстернею Пісні» ієромонах Лука (Михайлович).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!