У Львові затримали посадовців бронетанкового заводу та ЗСУ за розтрату понад 28 млн гривень

2503 0
Сьогодні, 14-го липня, затримали посадовців, що причетні до створення корупційної схеми.
Фото: tank.lviv.ua

Фото: tank.lviv.ua

14-го липня детективи НАБУ затримали посадових осіб Збройних сил України та ДП «Львівський бронетанковий завод» за підозрою у злочині «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем». Також затримано засновника комерційної структури – ТОВ. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

В ході досудового розслідування встановили, що посадовці ЦБТУ ЗСУ Озброєння Збройних Сил України разом з посадовцями Львівського бронетанкового заводу та засновником ТОВ, організували корупційну схему із закупівлі запасних частин та комплектуючих до бронетанкового озброєння і техніки. У 2015-му році посадовці розтратили бюджетних коштів на суму 28,5 млн грн.

Читайте також: Директора Львівського похоронного бюро судитимуть за хабарництво

Суть схеми полягала у тому, що замість нових двигунів для танків Т-72 насправді було закуплено двигуни, які раніше використовувалися. До того ж, ці старі, а інколи й неробочі, двигуни раніше вже були продані: у 2008-2009 роках їх реалізовували підприємствам на внутрішньому ринку, як надлишкове майно Міноборони. Крім того, випуск цієї моделі двигунів припинився ще з 1990-х років, про що авторам схеми було добре відомо.

Наразі затримано п’ятьох осіб: начальника ЦБТУ ЗСУ Озброєння ЗСУ (генерал-майора), начальника відділу ЦБТУ ЗСУ Озброєння ЗСУ (полковника), директора та заступника директора ДП «Львівський бронетанковий завод», також засновника ТОВ, задіяного у схемі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!