У Львові затримали рекордну партію героїну вартістю у понад 2 мільярди гривень

1926 0
Героїн під виглядом дипломатичного вантажу мав потрапити до країн Євросоюзу.
Фото: Управління Служби безпеки України у Львівській області

Фото: Управління Служби безпеки України у Львівській області

У Львові правоохоронці попередила контрабанду рекордної партії героїну. Більше тонни наркотичної речовини через Україну планували переправити до країн Євросоюзу під виглядом дипломатичного вантажу. Про це інформує пресслужба управління Служби безпеки України у Львівській області.

Читайте також: СБУ викрила у Львові учасника транснаціонального угруповання «Лоту гулі». Фото

Співробітники СБУ тривалий час працювали над викриттям злочинного угрупування, серед українців у ньому були й громадяни Туреччини. Саме вони організували ввезення на територію України героїну на судні. Воно прибуло до Одеського торгівельного порту у грудні минулого року.

«Наркотик було приховано в контейнері серед продуктів харчування. Оперативники спецслужби затримали трьох іноземців у Львові, згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу, під час фасування наркотиків в орендованих складських приміщеннях. Надалі наркоділки планували переправити героїн до Євросоюзу нібито під виглядом дипломатичного вантажу», – йдеться у повідомленні.

Також затримали і громадянина Туреччини – одного з організаторів наркотрафіку. Під час слідчих дій правоохоронці виявили 1035 кг речовини, підготовленої до транспортування. З допомогою експрес-тестів правоохоронці встановили, що це героїн.

«Вартість вилучених наркотиків за цінами чорного ринку становить понад 2,3 мільярди гривень. Додатково проводяться обшуки у місцях тимчасового проживання фігурантів», – повідомляють правоохоронці.

У межах кримінального проводження, розпочатого за ч. 2 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності всіх учасників, задіяних у наркобізнесі. Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру у вчиненні злочину.

Фото: Управління Служби безпеки України у Львівській області


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!