У Львові затримали росіянина, якого звинувачують у шпигунстві

4656 4
30 липня у Львові співробітники СБУ затримали громадянина РФ, який за завданням російської військової розвідки мав створити агентурну мережу з числа колишніх та чинних військовослужбовців. Незаконно отриману таємну інформацію чоловік повинен був передавати своїм кураторам, які координували антиукраїнську діяльність з тимчасово окупованої території АР Крим.
Фото: tsn.ua

Фото: tsn.ua

Як інформує прес-центр СБ України, встановлено, що російський шпигун прибув до України ще два роки тому і оселився у Львові під прикриттям підприємництва. У березні іноземець активізував свою шпигунську діяльність – шукав осіб, які могли б надати йому таку інформацію за грошову винагороду.

Співробітники СБУ затримали зловмисника на «гарячому», коли він намагався отримати дані про відрядження військових в район АТО.

Іноземцю повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч.1 ст.114 (шпигунство) Кримінального кодексу України. За цей злочин передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ у Львівській області. Зловмисника взято під варту.

Нагадаємо, управління Служби безпеки України у Львівській області просить мешканців Львівщини бути пильними і повідомляти про підозрілих осіб. Громадянам радять дзвонити за телефоном довіри за номером (032) 298-66-22. 


Читайте також:
30 Серпня, 2014 19:59
bak сапсибо за редактирование а то я что то заоткровеничал - ну это эмоции ))ммм слушай а как колону в донецке провели ...вообще классно смотрелось ))) все равно что гей парад на украине устроили)))
30 Серпня, 2014 19:56
bak ммммм ты прав во сс[***] ))) их надо всех порошенко коломону галетея всех от[***]асить ))) когда начнем ???
30 Серпня, 2014 19:56
bak ммммм ты прав во сс[***] ))) их надо всех порошенко коломону галетея всех от[***]асить ))) когда начнем ???
24 Серпня, 2014 17:38
леон Украинцев (Сенцова, Надю Савченко, захваченных в плен и др.) московиты мордуют, издеваются, а тут с путинцами (шпионы, диверсанты, пятая колонна и др.)мямлятся, вместо того чтобы этих имперских гадов удушить, или крупно штрафовать... У нас какие - то буфорские прокуроры, ничего не умеют довести до логичного конца!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!