У Львові затримали сепаратистів. 5 фактів

6391 2
У п’ятницю 24 липня працівники СБУ затримали у Львові двох учасників сепаратистського руху «Галицький яструб». Про це на брифінгу заявила речник СБУ Олена Гітлянська, повідомляє Інтерфакс-Україна.
bykvu.com

bykvu.com

Прізвища затриманих у Львові активістів «Галицького яструба» в СБУ не розголошують, однак, за даними ZAXID.NET йдеться про 56-річну Олену Віщур (Бойко) та 42-річного члена КПУ Романа Богвелішвілі.

«Не припиняється боротьба з сепаратизмом і тероризмом на території нашої країни. Буквально тільки що, навіть зараз, тривають слідчі дії. У Львові виявлено двоє громадян України, які є членами так званої громадської організації «Галицький Яструб», - повідомила речник СБУ Олена Гітлянська на брифінгу у Києві 24 липня.

За її словами, в ході обшуку у них були вилучені комп'ютери, ноутбуки, телефони, флешки, банківські картки, на які надходили гроші з Російської Федерації, також у приміщенні було вилучено статут партії «Русь Соборна».

«Зараз всі ці матеріали передаються на експертизу. Ви знаєте, що саме ця організація намагалася організувати незаконні мітинги в Львові щодо приєднання регіону до Європейського Союзу. Але як виявляється, гроші надходили зовсім з іншої країни», - розповіла Гітлянська.

Нагадаємо, саме учасники «Галицького яструба»влаштували 17 липня у Львові проплачений сепаратистський мітинг з вимогою автономії Галичини. Дійство спеціально зрежисували для інформаційної провокації у пропагандистських російських ЗМІ.


Читайте також:
24 Липня, 2015 23:31
лв Те, що вони неадеквати - так. Те, що зазомбовано вірили в хворобливу ідеологію - так. АЛЕ ніколи не повірю, щоб вони якісь із перелічених акцій могли ОРГАНІЗУВАТИ. Допомагати - так. І відомо це вже усім було як мінімум рік-два(!). Тому давайте, СБУ, покажіть реальну роботу і знайдіть серйозніших диверсантів. Думаю, вони точно є у Львові.
24 Липня, 2015 21:02
гал і думають,що хтось повірить в цю дурницю?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!