У Львові затримали водійку, яка утретє сіла п’яною за кермо

2134 0
Вона керувала автомобілем Lexus.
Фото: Патрульна поліція Львівської області

Фото: Патрульна поліція Львівської області

У Львові затримали 43-річну львів'янку, яку нещодавно, у березні, позбавили права керування за нетверезу їзду на один рік через те, що її двічі за день зупинили нетверезою. Про це повідомили у патрульній поліції. 

Читайте також: Рада збільшила штрафи за перевищення швидкості та водіння напідпитку

За даними поліції, вона не виконала рішення суду і знову сіла нетверезою за кермо, а потім ще й вдарила поліцейську. Так, на вулиці Патона патрульні помітили автомобіль Lexus, який повернув ліворуч, не увімкнувши світлового покажчика повороту. Транспортний засіб зупинили. За кермом перебувала водійка, вона відмовилася надати документи і намагалася поїхати з місця події та мала ознаки алкосп'яніння.

«Жінка почала поводитися неадекватно, шарпати за одяг поліцейських та нападати. Внаслідок таких дій жінка нанесла тілесні ушкодження поліцейській. Патрульна отримала травму руки», – йдеться у повідомленні патрульної поліції.

Водійка відмовилася від перевірки на стан сп'яніння. На неї оформили протокол за те, що вона двічі піддавалася адмінстягненню за керування транспортним засобом в стані сп'яніння впродовж року, також винесли об'єднану постанову за керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування транспортними засобами.

Крім того, патрульні написали рапорт про те, що водійка не виконує рішення суду, а відповідно порушує ст. 382 (Невиконання судового рішення) ККУ. Також їй загрожує кримінальна відповідальність за ч. 2 ст. 342 (Опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків) ККУ.

Читайте також: У Львові водій вилетів на тротуар біля ТРЦ Форум Львів і збив жінку. Відео

Нагадаємо, що в Україні посилили відповідальність за керування в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння. Відповідальність за керування авто напідпитку збільшили від 17 тисяч грн за перший випадок до 51 тис. грн з позбавленням водійських прав на 10 років. За третій випадок передбачається конфіскація авто.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!