У Львові затримали жінку, яка збирала дані про розташування ЗСУ

4776 0
Жінка часто відвідувала територію поблизу місць дислокації військових формувань та робила позначки на електронних картах.
Фото: СБУ

Фото: СБУ

СБУ затримала у Львові ворожу інформаторку, яка збирала дані місць розташування  Збройних Сил України. Для розвідки вона видавала себе за переселенку з прифронтових районів півдня України. 

Джерело: управління Служби безпеки України у Львівській області

Мешканка Миколаївщини, яка є рідною сестрою ще одного зрадника, нещодавно затриманого СБУ, була дистанційно залучена до співпраці ще у жовтні 2022 року. Для вербування жінки ворог використав її сестру, яка проживає на території країни-агресора. Вона проводила злочинні дії щодо збору розвідданих про місця базування ЗСУ на території міста.

Читайте також: На Львівщині СБУ затримала ще одного ворожого агента

За даними слідства, інформаторка часто відвідувала територію поблизу місць дислокації військових формувань та робила позначки на електронних картах. Згодом намагалась передати зібрані дані до рф через месенджер. Втім, контррозвідники СБУ своєчасно викрили зловмисницю, задокументували злочинні дії і затримали її на спробі передачі розвідної інформації агресору. Під час обшуку у затриманої вилучено комп’ютерну техніку та сім мобільних телефонів. На одному з яких були  докази вчинення злочинної діяльності.

Слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану). Суд обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Нагадаємо, що управління Служби безпеки у Львівській області затримало зловмисницю, яка пітримувала агресію рф проти України.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!