У Львові затримали злочинну групу, що привласнювала квартири, поки власники були за кордоном

7885 0
Зловмисники встигли підробити документи на сім квартир і продати нерухомість.
Фото: politeka.net

Фото: politeka.net

У Львові викрили організовану групу, яка привласнювала квартири, поки власники були за кордоном. Про це повідомляє головна прокурорка Львівщини Ірина Діденко.

«За версією слідства, четверо жителів Львівщини, попередньо змовившись, перереєстровували квартири на себе та згодом – продавали. Шахраї відстежували квартири, у яких власники перебувають за кордоном та виготовляли несправжні документи: фальсифікували паспорти реальних власників, робили дублікати правовстановлюючих документів на квартири», – розповіла Ірина Діденко.

За її словами, чоловікам вдалось «віджати» 7 квартир у Галицькому, Франківському, Шевченківському та Личаківському районах Львова та отримати майже 5 млн грн від їх продажу.

«Повертаючись додому, справжні власники виявляли, що їх майно вже перереєстроване на інших людей. Водночас, ті, хто купив житло, вперше бачили справжніх власників та розуміли, що їх ошукали», – каже прокурорка.

Читайте також: У Львові розшукують жертв шахраїв, які торгували підробленою технікою Apple

Учора, 14 травня, ввечері групу затримали, коли вона намагалась провести чергову оборудку.

Усім учасникам повідомлено про підозри за ч.3,4 ст.190 (шахрайство) та ч.3 ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) КК України. Очікується розгляд судом клопотань про обрання їм запобіжних заходів.

Затриманим загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна. Встановлюється причетність інших людей та інші епізоди злочинної діяльності на території інших областей.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!