У Львові затвердили будівництво готелю у центрі міста

3871 0
Раніше на вулиці Вороного, 4 пропонували збудувати дворівневий паркінг, зі спортивним майданчиком на даху, утім сьогодні депутати погодили детальний план території, який передбачає будівництво готелю на цій ділянці.
Фото: Команда архітекторів бюро «АБМК»

Фото: Команда архітекторів бюро «АБМК»

Депутати Львівської міської ради погодили детальний план території, який передбачає будівництво семиповерхового готелю у центрі міста, неподалік від проспекту Свободи, на вулиці Вороного. Таке рішення прийняли сьогодні, під час засідання сесії Львівської міської ради.

Читайте також: Сквер, літній театр та галерея на даху. У Львові планують відкрити багатофункціональний готель

36 депутатів проголосували за детальний план території в районі вулиць Вороного, Руданського, Ференца Ліста, Коперника, Міцкевича, просп. Шевченка, за яким на Вороного, 4 хочуть збудувати 7-поверховий готель із підземним паркінгом і терасами.

Детальний план розробили два роки тому, але його затвердження постійно переносили, зокрема й через суди. Мешканці прилеглих вулиць виступали проти цього будівництва.

У лютому торік суддя Львівського окружного адміністративного суду Роман Брильовський вирішив, що два рішення виконавчого комітету про розроблення та погодження детального плану території по вулиці Вороного прийняли без порушень. Місцеві мешканці оскаржували їх в судах протягом останніх 3 років.

За детальним планом планують забудувати ділянку площею 0,1848 га на вул. Вороного, 4, це поруч з готелем «Жорж». Нині на цій землі є стихійний паркінг, поруч є нежитлова будівля, яку планують знести. На ділянці планують збудувати готель, який складатиметься із двох 6-типоверхових блоків і з семиповерхового. Там буде 140 номерів. На даху готелю планують облаштувати громадський простір.

Натомість під час сесії виступила львів’янка, яка зазначила, що будівництво готелю на цій ділянці суттєво погіршить рух транспорту у середмісті, зокрема посилить критичне становище з нестачею паркомісць. Вона закликала депутатів підтримати будівництво багаторівневого паркінгу на цій ділянці, а не готелю. Таку ж позицію висловив секретар Львівської міської ради Маркіян Лопачак, представник «Свободи». Ця фракція не підтримала цей детельний план територій.

Будувати готель планує ТОВ «Ательєр». Додамо, що власником ТОВ «Ательєр» є Назар Купибіда, через компанію «Ларсун» до нього причетний Арсен Шлапак та Андрій Підлісецький, брат Лева Підлісецького, який до 2019 року був народним депутатом від «Самопомочі».

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!