У Львові затвердили бюджет на 2020 рік. Як розподілять кошти

3770 0
На бюджет розвитку заклали 2,5 млрд грн.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Депутати ЛМР затвердили бюджет Львова на 2020 рік, за яким видатки наступного року мають становити 9,7 млрд, а доходи – 8,8 млрд, що 7,5% більше, ніж торік.

Читайте також: На громадських слуханнях підтримали подорожчання проїзду в трамваях і тролейбусах Львова

Найбільше коштів у бюджеті запланували на освіту – 3,2 млрд гривень, на медицину – 364 млн грн. Більшість із цих грошей витратять на утримання закладів та зарплати працівникам.

На культуру та мистецтво наступного року планують витратити 187 млн грн, а на фізичну культуру – 105,9 млн грн. Натомість на соціальний захист заклали 597 млн грн, із яких 100 млн гривень скерують для учасників АТО. Районні адміністрації профінансують на 650 млн грн.

За пільговиків перевізники у 2020 році отримають 264,8 млн грн: компенсацію за проїзд у автобусах заклали 75 млн грн, а в електротранспорті – 189,8 млн грн. 

На житлово-комунальне господарство у 2020 році витратять 965 млн грн. Ще 250 млн витратять на послуги вивезення сміття. На обслуговування транспортної інфраструктури запланували 7,5 млн грн.

Кредити комунальних підприємств погашатимуть за рахунок коштів, що передбачили на місцеві гарантії. Йдеться про 726 млн грн. На зарплати працівників міської ради заклали 635,2 млн грн.

Читайте також: Львів у смартфоні. Які послуги доступні мешканцям онлайн. Перелік

Бюджет розвитку становитиме 2,5 млрд грн, що на понад 20% менше, ніж торік. Втім його розподілятимуть окремою ухвалою пізніше. Кошти з бюджету розвитку спрямовують на будівництво та реконструкцію міської інфраструктури. У резервний фонд заклали 70 млн грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!