У Львові затвердили концепцію розвитку електромобільності

2734 0
До 2025 року рівень використання електричного громадського транспорту хочуть довести до 40% від загальної кількості транспортних засобів.
фото: theinsider.ua

фото: theinsider.ua

Виконком Львівської міської ради затвердив на нинішньому засіданні концепцію розвитку електромобільності у місті до 2025 року. Розробники документа поставили завдання до 2025 року зменшити забруднення повітря та шумового навантаження на 20%, а також збільшити кількість електричних транспортних засобів до 20% від усіх зареєстрованих у Львові.

Що ж стосується електричного громадського транспорту, то рівень його використання у 2025 році має бути не меншим за 40% від загальної кількості. Крім того, заплановано розвинути мережу зарядних станцій в межах 15 хвилин пішої доступної в будь якій точці міста.  

Читайте також: Топ-5 найпопулярніших електромобілів в Україні

На базі концепції планують розробити цільові програми розвитку електромобільності. Зокрема, автори пропонують поступову заміну комунального автотранспорту на автомобілі з електродвигуном. Також пропонують розробити низку заохочень для електроавтомобілів – зниження або скасування оплати за паркування та можливість заїзду в спеціальні зони, де буде заборонено в’їзд автомобілям на двигунах внутрішнього згоряння.

Згідно з концепцією, у Львові створять робочу групу, яка координуватиме дії для провадження концепції. Також разом із представниками ПАТ «Львівобленерго» створять комісію, яка розробить стратегічну схему і порядок розміщення електрозарядних станцій у місті.

Читайте також: В Україні скасували ПДВ та аксциз на ввезення електроавтомобілів

Зважаючи на сучасний стан електромобільності у місті, це досить амбітні завдання. За даними розробників, у Львові станом на квітень 2017 року налічували 90 електромобілів та 80 авто з гібридними двигуном, а зарядних станцій було 39.  Для порівняння – зараз у Львові зареєстровано понад 150 тисяч автомобілів.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!