Львівські лікарні отримають обладнання для лікування судинних хвороб серця і мозку

2139 1
У Львові затвердили Міську програму лікування судинних хвороб серця і мозку. Програма передбачає застосування профілактичних заходів, посилений контроль з боку лікарів за пацієнтами, які вже мають такі захворювання, а також відповідне лікування у разі виникнення важких загрозливих ускладнень хвороб системи кровообігу.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Як розповів Tvoemisto.tv начальник управління охорони здоров'я ЛМР Володимир Зуб, хвороби системи кровообігу займають перше місце в структурі інвалідності та смертності населення.   

«Ми давно застосовуємо сучасні методи лікування, але вони є дуже дорогими. Кожен рік з медичної субвенції, яку надає держава, на галузь охорони здоров′я виділяли кошти на придбання витратних матеріалів для надання допомоги пацієнтам у стані інфаркту та інсульту. Наприклад, торік для цього виділили 2 млн гривень. Але з кожним роком субвенція зменшується і цього року уже немає можливості виокремити гроші на придбання дорогого обладнання і виробів медичного призначення. Тому управління звернулось з ініціативою до депутатів міськради, аби затвердити програму, яка б дозволила отримати додатковий фінансовий ресурс з міського бюджету», – пояснив головний медик Львова.

Читайте також: Як працюватимуть кол-центри для консультацій із лікарем

За його словами фінансування розподілятимуть на два великих блоки. Це придбання медикаментів і виробів медичного призначення, а також придбання сучасного обладнання для тих закладів охорони здоров′я, які надають безпосередню допомогу таким пацієнтам.

«Якщо говорити про вироби медичного призначення, то в першу чергу мова йде про розхідні матеріали, які необхідні для проведення коронарографії та стентування судин серця, а також для обстеження судин головного мозку. На 2017-й рік просимо виділити 5 млн гривень. Другий блок – це придбання сучасного обладнання за списком, який склали заклади охорони здоров′я. Цьогоріч  маємо прохання від медичних установ на придбання ехокардіографів, дефібриляторів, моніторів та інструментів для нейрохірургічних втручань (для Комунальної 8-ї міської клінічної лікарні та Комунальної міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги)».

Нагадаємо, програму лікування судинних хвороб серця і мозку депутати міської ради прийняли на сесії 9-го лютого. В управлінні охорони здоров'я обіцяють закупити усе, що просять лікарі. 

Спілкувалася Марічка Мишок


Читайте також:
22 Лютого, 2017 10:03
axab ПРЕС-АНОНС! 24 лютого у Києві - Конференція «Від утворення об’єднаних територіальних громад – до розумного зростання»
[***]://decentralization.gov.ua/news/item/id/4377
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!