У Львові затвердили нову ліврею для трамваїв, тролейбусів та автобусів. Візуалізація

16816 0
Ліврея стане обов’язковою для моделей трамваїв Electron T3L44 та Tatra KT4, тролейбусів Electron T191 та Skoda 14Tr, а також автобусів Ataman А092H6.
Фото: Вікторія Ейсмунт

Фото: Вікторія Ейсмунт

Виконком міської ради сьогодні, 5 липня, погодив нову ліврею для громадського транспорту Львова. Тепер ЛКП «Львівелектротранс» та комунальне «АТП-1» має замовляти новий транспорт із відповідним брендуванням. У такому дизайні мають оформити й нові тролейбуси, які наразі виготовляє концерн «Електрон».

Читайте також: На Львівщині показали новий логотип за 134 тисячі гривень. Фото

Базові кольори, жовтий та білий, мають наносити на бічні стінки у пропорції: жовтий – не менше 70% площі нижче лінії вікон та не більше 50% площі вище неї; білий – не менше 50% вище лінії вікон та не більше 30% нижче неї.

Вертикальні стійки між вікнами мають фарбувати у чорний або сірий кольори. На кутах стійки рекомендують фарбувати у білий колір. Дах та його елементи фарбуватимуть у білий колір. Усі видимі допоміжні елементи транспорту мають фарбувати у чорний колір. Скляні та гумові елементи кузова не фарбуватимуть. Туристичний логотип міста нанесуть із обох боків на плашці блакитно-білого кольору. На кузові також можуть вказувати логотип перевізника та тематичні повідомлення, але у межах визначеної кольорової гами.

Затверджена ліврея стане обов’язковою для моделей трамваїв Electron T3L44 та Tatra KT4, тролейбусів Electron T191 та Skoda 14Tr, а також автобусів Ataman А092H6. Брендування інших видів громадського транспорту затверджуватимуть на засіданні комісії, до якої увійдуть представників, управління транспорту, відділу промоції міста та управління архітектури та урбаністики.

Читайте також: У Львові оновили логотип міста. Візуалізація

Нагадаємо, брендувати весь громадський транспорт Львова планували до Євро-2012. Потім про однакове для всіх ознакування трамваїв, тролейбусів та автобусів заговорили у 2014 році та винесли на громадські обговорення проект рішення щодо брендування та розміщення реклами у транспорті. Завершився конкурс у серпні 2015 року. Тоді визначили, що громадський транспорт розфарбують у зелений, помаранчевий та білий кольори. Втім проект так і не реалізували.

Новий конкурс на брендування львівського транспорту оголосили 4 липня торік. На конкурс подали чотири пропозиції. Переможцем конкурсу став жовто-білий варіант дизайнера Костянтина Череповського, який потім доопрацювали спільно з іншими дизайнерами. Перший трамвай та тролейбус у новій лівреї виїхали на вулиці Львова наприкінці березня. Вартість брендування одного вагону становить приблизно 17 тис. грн.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!