У Львові затвердили громадський бюджет. Як отримати кошти?

2820 0
Сьогодні, 30 червня, на засіданні сесії Львівської міської ради депутати затвердили Положення про громадський бюджет. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє голова фракції «Народний контроль» Валерій Веремчук.
фото: zaholovok.com.ua

фото: zaholovok.com.ua

Як розповів  ;Tvoemisto.tv в.о. начальника управління Секретаріат ради Юрій Лукашевський громадський бюджет Львова повинен становити не менше 1% від бюджету розвитку. «Для Львова у 2017 році це буде близько 16 млн. грн. Всі проекти будуть поділені на дві категорії: малі та великі. Малі – це від 20 тис. грн. -до 200 тис. грн., великі – від 200 тис.грн. - до 3 млн.грн. Фінансування, відповідно, 60% на 40%. У Львові є 6 районів, отже виходить по 10% на кожен район. Для того, щоб подати малий проект, потрібно зібрати підписи 25 мешканців міста Львова, великий проект – це 50 підписів. Адміністрування конкурсу проводитиметься виключно в електронній формі, буде створено окремий сайт, на якому можна буде реєструвати свої проекти, а пізніше на ньому голосувати. Ініціювати виділення коштів на проект зможе практично будь-хто у Львові»,  – додав Юрій Лукашевський.  

Відтак, вже від 15 серпня до 15 вересня у Львові відбудеться збір пропозицій-проектів, які будуть профінансовані 2017 року за рахунок цього громадського бюджету. Після цього виконавчі органи, разом із авторами пропозицій, упродовж місяця зроблять детальну оцінку цих проектів – чи реалістичні вони та чи вкладаються у визначені суми, підготують приблизну проектно-кошторисну документацію. Тоді, за допомогою електронного голосування, львів’яни виберуть ті пропозиції, які найкращі на їхню думку. І до кінця року депутатські комісії ЛМР – законності та бюджетна – мають розглянути та подавати проекти-переможці на включення до бюджету розвитку-2017.

У Львові проекти будуть поділені на загальноміські та районні. Шести міським районам пропонують виділити 60% від загальної суми бюджету участі (9 млн.), а загальноміським пропозиціям, відповідно, залишається 6 мільйонів гривень. Кожен проект-переможець зможе розраховувати на повне фінансування від міста.

Подавати власні проекти у Львові зможуть особи від 16 років, але тимчасово не зможуть стати авторами мешканці Винник, Рудного та Брюхович, оскільки їхні правовідносини з Львівською міською радою досі не визначені до кінця.

 

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!