У Львові затвердили правила поховання хворих із коронавірусом

3980 0
Летальних випадків від Covid-19 на Львівщині не фіксували.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

У Львові створили детальний порядок поховань осіб із підозрою на коронавірус або ж тих, хто хворів на Covid-19, де визначили організацію поховань для родичів та ритуальних служб.

Читайте також: Не можна відвідувати парки і обов’язкові маски. Уряд посилив карантин для українців

Цей порядок розробив міський штаб протидії поширенню коронавірусу. Його сьогодні ще має затвердити міська комісія ТЕБ і НС.

Якщо померлий був хворий на коронавірус, із лікарні його тіло перевозять у обласний морг для обстежень. Якщо ж він був удома з підозрою на Covid-19 чи мав підтверджену хворобу, його родичі повинні повідомити про смерть у поліцію та сімейного лікаря. Після вивозу тіла помешкання продезінфікують, родичів ізолюють.

У морзі тіло мають обробити дезінфекторами, помістити у поліетиленовий пакет та щільно закрити в труні. Прощання з померлим чи похорон із дому – заборонений.

Із моргу комунальники мають перевезти тіло на кладовище, де глибина могили повинна бути не менше 2 м. Якщо хоронять у гробівець, то дерев’яну труну поміщують у цинкову.

Під час похорону на цвинтарі одночасно можуть перебувати не більше 10 осіб на відстані 2 м. Всі вони мають бути в окулярах, рукавичках та масках. при цьому також один із членів сім’ї померлого має передати контакти присутніх у ЛКП «Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг». Духовенство може бути присутнє на похороні, але лише у сам день поховання.

Їхати на похорон також дозволили лише індивідуальним транспортом. Комунальними на похороні повинні бути в захисних костюмах та контактувати лише з відповідальним за організацію. У такому ж костюмі має бути водій автокатафалки, після чого авто продезінфікують.

Читайте також: Ми маємо шанс уникнути епідемії. Науковиця про дію коронавірусу та його мутації

Нагадаємо, що як раніше розповіли у МОЗ тіло померлого від коронавірусу після спеціальної обробки не становить загрози для оточуючих, однак його хоронять за спеціальним протоколом.

Додамо. що кількість хворих у світі перевалила за мільйон. В Україні підтвердили 942 випадки Covid-19, із яких 23 померли, а 19 одужали.
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!