Львів затвердив програму з урбаністики. Що зміниться?

5232 0
Депутати Львівської міської ради на сесії 23 квітня затвердили програму урбаністичного розвитку міста на 2015-2016 роки. Мета програми – запровадження у містобудівну політику Львова принципів сталого розвитку, розвитку урбан-руху, а також популяризація принципів такого бачення містопланування серед жителів. Як зазначається в ухвалі, вона покликана поліпшити якість життя у Львові, зробити міський простір зручнішим, доступнішим і більш привабливим для мешканців, гостей та інвесторів.

Програма передбачає гармонізацію розвитку пішохідної, відпочинкової, житлової та транспортної інфраструктури; промоцію Львова як міста розвитку урбан-руху; зростання кількості мешканців, які активно долучаються до процесу розвитку міста тощо.

Відповідно до програми, у 2015-2016 роках у Львові, зокрема, планується:

- проведення форуму архітекторів та фахівців з охорони історичного середовища міст для напрацювання концепції регулювання містобудівної діяльності;

- створення сучасних громадських просторів у кожному з районів міста;

- проведення міжнародного воркшопу щодо реконструкції Центрального парку культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького;

- проведення воркшопів і конкурсів щодо облаштування громадських просторів і дитячих майданчиків;

- створення інтегрованої стратегії розвитку Сихова,

- створення кластеру будівництва Львова;

- розроблення технічного завдання для детальних планів територій;

- створення громадської ради з урбаністики, екології, контролю за будівництвом та охорони історичного середовища, .

Фінансове забезпечення цієї програми, як повідомляє zik.ua, здійснюватиметься за рахунок коштів бюджету Львова, а також спонсорської допомоги і грантів, у тому числі міжнародних.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!