У Львові затримується ремонт декількох вулиць

4461 0
Реконструкцію кількох магістральних вулиць Львова досі не почали через скарги учасників тендерів та затримки з експертизами проєктів.
фото: klg.aif

фото: klg.aif

Реконструкцію вулиць Чернівецької та Хмельницького у Львові відкладають через оскарження рішень тендерного комітету учасниками торгів, натомість вулицю Пекарську почнуть ремонтувати не у квітні, як планували, а у червні-липні через затримку із проєктом. Про це під час брифінгу повідомив заступник директора департаменту житлового господарств та інфраструктури ЛМР Андрій Білий.

Читайте також: Які вулиці Львова ремонтуватимуть у 2020 році. Перелік

Реконструкцію вулиці Чернівецької, що веде до головного залізничного вокзалу, мали розпочати з 1 березня, однак один із учасників тендеру оскаржує в Антимонопольному комітеті (ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» – ред). Зазначимо, що повідомлення про намір укласти договір надіслали ТОВ «Вельт Капітал», що запропонувало відремонтувати вулицю за 89,9 млн грн при очікуваній вартості робіт майже 103 млн грн.

«За два-три тижні отримаємо рішення комітету, тоді зможемо підписати договір і розпочати роботи», – зазначив Андрій Білий.

Цю вулицю мали ремонтувати в комплексі з площею Двірцевою. Тут мають облаштувати пішохідний променад та розділити потоки приватного й громадського транспорту.

Читайте також: Як зміниться вулиця Вітовського та перехрестя з Сахарова після реконструкції

Також відтерміновують реконструкцію вулиці Богдана Хмельницького, яку мали б розпочати 9 квітня.

«Перший тендер не відбувся. Під час другого вже є 5 учасників, один із учасників також подав скаргу. Це дасть затримку у 3-4 тижні», – уточнив Андрій Білий.

На цю вулицю цьогоріч передбачили 60,7 млн грн із 200 млн грн необхідних. Її мають завершити до кінця серпня 2021 року.

За його словами, також з 22 квітня планували розпочати реконструкцію вулиці Пекарської, на яку виділили 20 млн грн.

«Наприкінці березня лише завершать проєкт, місяць займуть тендери, то реконструкцію розпочнуть у червні-липні», – сказав Андрій Білий. 

Водночас ще не пройшов експертизу проєкт капремонту вулиці Личаківської, на ділянці від вул. Букової до межі міста. Хоча тендер на виконавця робіт уже оголосили. Тут планують замінити інженерні мережі та прокласти велодоріжку до заводу «Ензим». Для капремонту цього відтинку у бюджеті на 2020 рік заклали 40 млн грн.

На експертизі також перебуває проєкт реконструкції вулиці Степана Бандери, ремонт якої мав би стартувати у травні і тривати до середини липня 2021 року. На ці роботи цьогоріч виділили 82 млн грн зі 120 млн грн необхідних. Тендер на підрядника поки що не оголошували.

Читайте також: На вулиці Шевченка почали будувати квазі-кільце

Крім цього, 4 травня мали б розпочати ремонт вулиці Шевченка на наступній ділянці – від вул. Хорватської до Ярослава Мудрого.

«Можлива також затримка, бо проєктант не видав проєктну документацію в терміни, зараз проєкт на експертизі», – уточнив Андрій Білий.

На цей відтинок від вулиці Хорватської до Ярослава Мудрого у бюджеті на 2020 рік передбачили 61 млн грн.

Також додамо, що підрядна організація ТзОВ «Західтрансбуд» досі не почала будувати міст на Головатого – Сулими. Якщо до кінця тижня компанія не розпочне роботи – «Львівавтодор» розірве угоду та оголосить новий тендер, уже вшосте.

Читайте також: Якою буде вулиця Пилипа Орлика після ремонту. Деталі

Додамо, що наразі у Львові триває ремонту вулиць Данила Апостола, Миколайчука, Курмановича, Білогорща та Хуторівки, а також будують квазі-кільце на Шевченка.

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!