У Львові заявляють про рейдерське захоплення колишнього клубу Picasso

5438 0
За інформацією, Tvoemisto.tv, туди планує переїхати офіс львівського телеканалу НТА.
Фото: офіційна сторінка«Picasso» у Фейсбук

Фото: офіційна сторінка«Picasso» у Фейсбук

Львівська міськрада заявила про рейдерське захоплення приміщення на Зеленій, 88, де був клуб Picasso. Про це повідомив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

Читайте також: Як жив клуб Picasso. Архівні фото

За його словами, клуб є у комунальній власності міста, тож після його закриття у міськраді вирішили облаштувати тут молодіжний клуб із освітніми та культурними проєктами.

«Сьогодні разом із представниками управління комунальної власності ми приїхали оглянути приміщення. Про можливість оглянути приміщення міська рада звертається вже кілька тижнів. Лише сьогодні представники орендаря погодились на зустріч», – каже Андрій Москаленко.

У коментарі Tvoemisto.tv він уточнив, що на це приміщення у липні нвступного року завершується угода про оренду, тож його передали на баланс молодіжного центру. Під час зустрічі з орендарями їх інтереси, каже Андрій Москаленко, представляли адвокати, які ж публічно представляли позицію забудовників готелю на Дорошенка, 2 та Гранд Готелю.

Йдеться про Олексія Різника, який представлявся адвокатом ТзОВ «Винниківська тютюнова фабрика», львівського бізнесмена та депутата Григорія Козловського, який є власником Гранд Готелю, а його донька – нового готелю на Дорошенка, 2. Крім цього, фірма, співвласником якої був Олексій Різник, під приводом реконструкції зруйнувала історичну віллу у Стрийському парку. Він також дотичний до привласнення двох ринків донькою Григорія Козловського.

Андрій Москаленко каже, що оглянути приміщення так і не вдалося. Також адвокати орендаря не змогли заперечити, чи змінювали функціонал клубу. Натомість вони надали документи, згідно з якими ПП «Клуб Пікассо» просить їх про правову допомогу. Договір про надання юридичної допомоги датований 1 липня 2020 року.

Тепер місто готує документи до правоохоронців, аби вони перевірили законність дій із приміщенням колишнього Picasso. Разом із тим, до завтра, каже Андрій Москаленко, він збиратиме необхідні документи, про які просили адвокати, аби оглянути приміщення клубу.

Читайте також: Паркан посеред лісу. Чому Козловський у Винниках загороджує лісову дорогу

За інформацією Tvoemisto.tv, туди планує переїхати офіс львівського телеканалу НТА. Зйомки кількох програм цього телеканалу відбувалися у приміщенні Гранд Готелю.

Згідно з даними системи Youcontrol, власниками ПП «Клуб Пікассо» є креативний продюсер НТА Віталій Крутяков і генпродюсерка каналу Наталія Струк. Хоча ще до листопада 2019 року його власником зазначався Роман Кравчишин. Власне, Віталій Крутяков і попросив про юридичну підтримку Олексія Різника.

Серед засновників ПП «Клуб Пікассо» вказане ТзОВ «НТА+». Його бенефіціарами, як і «Клубу Пікассо», зазначені Віталій Крутяков та Наталія Струк. Власниками ПП «НТА», що також готує програму телеканалу, є члени партії «Народний контроль» Андрій Мисик та Андрій Кісера.

Додамо, що про закриття культового для Львова клубу Picasso оголосили в лютому. Тоді керівник клубу Роман Кравчишин не зміг відповісти на питання Tvoemisto.tv про подальшу долю клубу й обіцяв розповісти піля 1 квітня, чого не зробив.

Ольга Коваль

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!